Bestseller fyrer 750 medarbejdere i Danmark

Den danske milliardkoncern Bestseller har lukket en stor del af sine butikker på grund af coronakrisen og fyrer nu 15 procent af medarbejderne i Danmark.

Bestseller-ejeren Anders Holck Povlsen vil gerne udnytte statens hjælpepakke til erhvervslivet, selv om han har trukket milliarder i udbytte til sit holdingselskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Den danske tøjkoncern Bestseller fyrer nu en stor del af sine medarbejdere i Danmark.

750 medarbejdere ud af i alt 4.800 medarbejdere bliver afskediget. Det svarer til, at 15 procent af medarbejderne i Danmark skal stoppe.

Det oplyser Bestseller i en pressemeddelelse.

I meddelelsen skriver tøjkoncernen, at afskedigelsen sker som følge af et markant svigtende salg.

Administrerende direktør og ejer Anders Holch Povlsen udtaler i meddelelsen, at Bestseller med coronakrisen er blevet ramt af en »krise, som vi ville have svoret, aldrig ville være mulig for os«.

»Men når vi som en international handels- og detailvirksomhed pludselig oplever, at markedet går i stå, så bliver det selv for os hurtigt meget vanskeligt. I løbet af blot et par uger er vi gået fra udsigten til det stærkeste regnskabsår nogensinde til at havne i en dyb krise,« siger han.

Bestseller omsatte i seneste regnskab for 26 mia. kr. og tjente 2,8 mia. kr. før skat.

Har lukket mange butikker

Bestseller, der står bag 20 modemærker – blandt andet Jack & Jones, Vero Moda, Vila og Only – har 2.500 butikker, 15.000 engrosforhandlere og kunder på tværs af 55 markeder.

Tøjkoncernen har lukket sine butikker i en lang række lande, efter at der mange steder er kommet krav om, at alle butikker, som ikke sælger dagligvarer eller medicin, skal være lukket i en periode for at stoppe spredningen af coronavirus. Det gælder blandt andet Frankrig, Indien, Schweiz, Spanien, Italien og Østrig.

»Vi er alle havnet i en helt ufattelig situation, som lige nu rammer samfundet omkring os, både det nære, men også det globale. Det handler først og fremmest om at redde menneskeliv, hvilket vi alle har den dybeste respekt og sympati for,« siger Anders Holch Povlsen.

Afskedigelserne sker primært på kontorerne i Danmark. Dertil kommer afskedigelser internationalt.