Apples sikkerhedschef tiltalt for at love iPads for våbentilladelser

IPhone-gigantens sikkerhedschef tilbød 200 iPads, lyder anklageskriftet. Apple afviser ulovligheder.

To politibetjente blev tilbudt 200 iPads fra Apples sikkerhedschef, lyder tiltalen i en sag, som nu kommer for retten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Glenn Chapman/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den øverste sikkerhedschef i Apple er blevet tiltalt for at ville bestikke to lokale politibetjente med en kasse iPads for at sikre sig fire våbentilladelser til ansatte i den amerikanske IT-gigant.

50-årige Thomas Moyer lovede sidste år at donere 200 iPads til en værdi af omkring 440.000 kroner til Santa Clara Countys politi for til gengæld at få våbentilladelserne i hus, skriver nyhedsbureauet Reuters og Financial Times.

Apple afviser ulovligheder

Også to betjente, der er involveret i sagen, sidder nu på anklagebænken for at ville tage imod bestikkelse mod at udstede våbentilladelserne.

Undersøgelserne af korruption og bestikkelse i det lokale politi har stået på i to år.

Thomas Moyers advokat siger, at han er uskyldig. Apple siger, at selskabet har »gennemført en grundig, intern undersøgelse og ikke fundet tegn på ulovligheder«.

Ifølge advokaten havde sikkerhedschefen ansøgt om våbentilladelse til noget af Apples sikkerhedspersonale, som beskytter topledelsen og de ansatte, efter at der har været skyderier mod andre teknologiselskaber, heriblandt i 2018 mod det Google-ejede YouTubes hovedkontor.

Advokat: Der var ingen forbindelse

»De gik gennem processen på den måde, som de skulle gøre det,« siger advokaten, som tilføjer, at iPad-gaven ikke hang sammen med tilladelserne.

»Der var ingen bestikkelse, intet noget for noget,« siger han.

Thomas Moyer har været ansat hos Apple i 14 år og har siden 2018 haft det overordnede ansvar for sikkerheden i selskabet, der hører til et af verdens mest værdifulde.

Sagen kommer for retten i San José i Californien 11. januar.