Apple køber ny virksomhed hver anden uge

Apple har inden for de seneste seks måneder købt mellem 20 og 25 virksomheder, og selskabet køber en ny virksomhed hver anden uge i gennemsnit. Forklaringen skal findes i en massiv kassebeholdning, som Apple bruger til at ekspandere.

Apple har en enorm kassebeholdning på omkring 225 mia. dollar, som de bruger på at opkøbe alskens små virksomheder. Formålet er at udvide sin profil og virksomhed strategisk inden for forskellige forretninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan McDermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Teknologivirksomheden Apple har store ambitioner, både hvad angår udviklingen af dets populære produkter, men også i forhold til at udvide dets medieemperie. Inden for bare det seneste halve år har selskabet således købt mellem 20 og 25 virksomheder, og ekspansionen er blevet så vidtgående, at Apple i gennemsnit opkøber en ny virksomhed hver anden uge.

Det skriver The Verge.

Apple offentliggør typisk ikke disse opkøb, fordi de købte selskaber er så små, og fordi Apple primært leder efter opkøb med talent, og som matcher techgigantens profil. Dog er selskabet ikke bange for at bruge penge, hvis det giver mening, og hvis der dukker et godt tilbud op.

»Hvis vi har penge tilbage, kigger vi på, hvad vi ellers kan gøre. Vi erhverver alt, hvad vi har brug for, og som har en strategisk mening. Så vi opkøber en virksomhed hver anden til tredje uge i gennemsnit,« siger adm. direktør for Apple Tim Cook til CNBC.

I 2018 opkøbte techvirksomheden Texture, en abonnementsservice inden for digitale magasiner, hvilket senere på året førte til en lancering af Apple News+, en nyheds- og publikationskanal der tilbyder gratis adgang til en række magasiner og andre medier. Derudover har teknologiselskabet også investeret en mia. dollar i et Apple campus i Austin, Texas samt købt hovedtelefonproducenten Beats Electronics for 3 mia. dollar i 2014. Apple omdannede Beats til dets Apple Music streamingtjeneste og sælger stadig hovedtelefoner under Beats mærket.

Den aggressive opkøbning vidner om en virksomhed med masser af penge at trække fra pengekassen. Apples seneste regnskab viser, at virksomheden har omkring 225,4 mia. dollar i kontantbeholdning. Det er mere end nok til at betale de mere end 4,7 mia. dollar, eller 30 mia. kr., som Apple tidligere på måneden betalte til den amerikanske chipproducent Qualcomm i en strid om ejerretten til bestemt teknologi mellem de to selskaber.