Apple er klar med iPhone 13 om en uge

Efterårslanceringen op til det store julesalg er nu meldt ud, selvom der fortsat er nogen tvivl om, hvorvidt det nu også bliver en iPhone 13.

Sidste års iPhone 12-telefoner var Apples første med 5G-forbindelse. Nu er der gået et år, og de skal afløses af nyere modeller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Loren Elliott/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver 14. september, at den amerikanske it-gigant Apple offentliggør iPhone 13 – den årlige opdatering af selskabets vigtigste produkt.

Siden 2013 har Apple hvert efterår omkring september præsenteret årets telefonmodeller. Ligesom de øvrige mobilgiganter kan de dermed nå med i den altafgørende julehandel, hvor mange elektronikproducenter kan hente helt op mod 30 procent af hele årets omsætning.

Tvivl om navnet: iPhone 12S eller iPhone 13

iPhone 12, som kom for et år siden, var Apples første med 5G-forbindelse til det nye og datamæssigt hurtigere mobilnet. Apple var den sidste af de store producenter med en 5G-telefon. Flere konkurrenter havde da haft 5G-telefoner på hylderne i halvandet til to år.

Der har været gisninger om, at årets iPhone-modeller ville hedde iPhone 12 S i stedet for iPhone 13.

»Opgraderingerne toppede i 2021 med 5G. Vi forventer, at opgraderingerne bliver moderate, men de vil stadig trække høje volumener i 2022,« skriver analytiker Samik Chatterjee fra J.P. Morgan med henvisning til, at salget af 2020-modellen iPhone SE, som prismæssigt ligger lidt under de øvrige iPhone-telefoner, fortsat trækker Apple godt op.

Sammen med de nye telefoner ventes også en dato på, hvornår den årlige opdatering af mobilsoftwaren iOS til iOS 15 vil være klar.

Apple melder som sædvanlig intet ud på forhånd, så det er rygtevis, at oplysningerne om den forestående lancering slipper ud.

De nye iPhone-telefoner ventes ifølge nyhedsbureauet Bloomberg at få højere optagekvalitet på video og gøre det muligt at bruge portrætfunktionen fra kameraet, hvor dybdesensoren kan fokusere på ansigter og sløre baggrunden, på videokameraet, sådan som også andre mobilproducenters kameraer giver mulighed for.

De mest populære i Danmark

iPhone 12-telefonerne har solgt særligt godt, fordi de netop er de første fra Apple, som kan bruges på 5G-mobilnettene, der efterhånden kan bruges overalt. Her er datahastighederne langt højere end på 4G-nettet, der er større kapacitet, og der er stort set ingen forsinkelser på linjen.

iPhone 12 toppede ifølge analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt, salgslisten i Danmark over de mest populære telefoner i april-juni efterfulgt af iPhone Pro Max, iPhone 12 Pro og iPhone 11. Først på femtepladsen har verdens største smartphoneproducent, Samsung, sneget sig ind med sin Galaxy A52.

Samsung tager alle de resterende pladser på den danske top ti-liste.

Apple er fortsat dybt afhængig af iPhone-salget. I april-juni stammede 49 procent af hele Apples omsætning herfra.

Apple er imidlertid under voldsomt pres verden over. Myndighederne har kig på forretningspraksissen i Apple App Store, hvor man henter og køber apps til iPhone-telefoner og iPad-tablets. Her tager Apple 30 procent af alt salg, som appudviklerne har, og udviklerne tvinges til at bruge Apples betalingssystemer for at forhindre, at der slipper penge igennem ad andre kanaler. Også Google Play, der følger samme praksis i Android-mobilverdenen, er i søgelyset, og Sydkorea vedtog i sidste uge direkte at forbyde den slags.