Amazon griber ind mod voldsomme overpriser på coronaprodukter

Titusindvis af varer er blevet fjernet fra internetgiganten Amazons markedsplads, efter at priserne på eksempelvis mundmasker og håndsprit er blevet skruet op til 2.000 procent i vejret. Franske myndigheder truer med at regulere priserne.

Mundmasker kan efterhånden være svære at få fat i, fordi de mange steder er udsolgt. Dette har fået uautoriserede sælgere til at skrue priserne voldsomt i vejret på Amazons internetmarkedsplads. Nu griber giganten ind. Fold sammen
Læs mere
Foto: Matias Baglieto/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frygten for coronavirus får spekulanter til at udbyde eksempelvis mundmasker og håndsprit til priser, der ligger op til 2.000 procent højere end normalt.

Situationen har sat internetgiganten Amazon i alarmberedskab. Amazon, hvis internetmarkedsplads er en af verdens mest benyttede, oplyser, at den kæmper for at stoppe trafikken og har ifølge den britiske finansavis Financial Times fjernet »titusindvis« af varer, som er udbudt til voldsomme overpriser.

Eksempelvis er en pakke med 20 mundmasker fra fabrikanten 3M af en uautoriseret sælger blevet solgt for 387 dollar, cirka 2.600 kroner, selv om normalprisen ligger på cirka 15 dollar, rundt regnet 100 kroner. En pakke med 24 flasker håndsprit, der typisk koster 10 dollar, eller 67 kroner, var udbudt til salg til 400 dollar, svarende til 2.700 kroner.

Amazon: Vi er skuffede

»Der er ikke plads til prissnyd på Amazon. Vi er skuffede over, at aktører under en global sundhedskrise forsøger at hæve priserne på basale produkter. Derfor har vi i overensstemmelse med vores politik på det seneste blokeret for eller fjernet titusindvis af tilbud,« oplyser Amazon.

Selskabet oplyser, at det følger udviklingen og vil fjerne alle varer, som strider mod Amazons salgspolitik.

Også andre steder i verden følges prisudviklingen. De franske myndigheder undersøger således, om butikker ulovligt hæver priserne. Den franske regering har truet med at regulere priserne, såfremt fifleri med priserne viser sig at være udbredt.