Amazon genovervejer New York efter modstand

Internetgiganten er kommet i modvind med sine byggeplaner for et nyt hovedkvarter i New York.

En graffitikunstners budskab til internetgiganten, der vil rykke ind i Long Island City i New York. Arkivfoto: Nandita Bose, Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Nandita Bose
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internetgiganten Amazon har mødt så megen modstand mod sine planer om at opføre den ene del af sit kommende hovedsæde i den amerikanske storby, at andre byggeplaner nu overvejes.

I november lagde Amazon sig ellers fast på, at de to nye hovedsæder, som skal supplere det nuværende i Seattle i det nordvestlige USA, skulle opføres i New York og på et areal lige uden for Washington og hvert sted skabe 25.000 nye arbejdspladser.

Beslutningen kom oven på en skønhedskonkurrence, som fik byer i såvel USA som udlandet til at byde sig til over for internetgiganten med tilbud om skattegunstige forhold, hvis blot de blev valgt. Amazon har selv lovet at bruge fem milliarder dollars på de to nybyggerier i Long Island City og i Arlington og forventer at få skattekreditter på to milliarder dollars ud af det.

Det er her i Long Island City i New York, at Amazon har planer om at bygge et nyt hovedsæde med 25.000 arbejdspladser. Men det skal der ikke bruges skattepenge på, siger newyorkerne. Arkivfoto: Spencer Platt, Getty Images/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT.

»AMAZNO« på husmuren

Imidlertid har der været store protester i New York med kritik af, at Amazons udbygning både vil skabe trafikkaos og skrue huspriserne i vejret, ligesom de ikke mener, at der skal bruges skattepenge på et velhavende foretagende. På en mur nær det område, som Amazon har kik på, har en graffitimaler genskabt Amazons logo men byttet om på de to sidste bogstaver, så der står »AMAZNO«.

Derfor har ledende Amazon-folk ifølge dagbladet Washington Post drøftet at flytte det ene nye hovedsæde, eftersom giganten ikke har købt eller lejet jord til byggeprojektet endnu.

Også Google går med byggeplaner. I december offentliggjordes planerne om et nyt Google-område i New York til en milliard dollars.