Allerød-juvel stormer frem – coronakrisen preller af

Dansk producent af avancerede radarer, som bl.a. bruges af det amerikanske forsvar, satser på at fordoble omsætningen over de næste fem år.

Peder R. Pedersen, som har stået i spidsen for Weibel Scientific siden 2001, kan lægge endnu et fremgangsår bag sig og satser nu på at fordoble omsætningen i 2025 gennem salget af Doppler-radarerne, som ses i miniudgave på skrivebordet. PR-foto: Weibel Scientific Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Avancerede, danskproducerede radarer er i høj kurs, og det smitter af på radarselskabet Weibel Scientific, som på to år har ansat 60 procent flere medarbejdere og går efter at fordoble omsætningen i 2025.

»Det har været endnu et fantastisk år med fremgang og fortsat investering i nye, danske arbejdspladser og udvikling af vores radarer. Coronakrisen har ikke sat os tilbage på nogen måde. Faktisk har vi oplevet øget effektivitet i både produktion og udvikling,« siger adm. direktør, Peder R. Pedersen.

Regnskabet for 2019/20 viser en bruttofortjeneste på 187,5 mio. kroner mod 157,1 mio. året før, mens driftsresultatet (EBITDA) er steget til 69,4 mio. kroner fra 63,6 mio. et år tidligere. Årets resultat lander på 40,8 mio. mod 40,4 mio. i 2018/19.

Weibel Scientifics Doppler-radarer kan måle hastighed og retning på et objekt og bruges blandt andet til rumforskning, i flyindustrien og til ballistisk missilforsvar og droneovervågning. Den største kunde er det amerikanske forsvar, da Weibel Scientific er underleverandør til Lockheed Martin, som er USAs største forsvarsvirksomhed.

Udvikling og produktion trukket hjem

Al udvikling og produktion af Doppler-radarerne er igen blevet gjort indenhus. Dermed er medarbejdertallet steget med 60 procent til nu 183 – de fleste med base i Allerød nord for København.

98 procent af produktionen eksporteres. Siden 1977, hvor virksomheden blev stiftet, er næsten 5.000 radarer blevet eksporteret til flere end 40 lande, og der er et betydeligt antal ordrer i ordrebogen.

»Målet er at fordoble omsætningen i løbet af de kommende fem år. Vi er allerede vokset med 100 procent over de seneste fem år,« siger Peder R. Pedersen.

I december 2019 udvidede selskabet sin bestyrelse med tidligere administrerende direktør i Widex og Nilfisk Jørgen Falkebo Jensen, tidligere direktør i Saab Gunilla Fransson og forsknings- og udviklingsdirektør i Demant Finn Möhring.