Aller vil sætte dagsordenen med aviser

Magasinkoncernen Aller vil udvide med dagblade og lægger ud med et et opkøbsforsøg på den norske avis, Dagbladet. Slutforhandlinger er i gang.

Medieselskabet Aller er i slutforhandlinger om at overtage den store norske avis Dagbladet. Prisen er endnu ikke fastsat. Her Aller-koncernens danske hovedkontor i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske medieselskab Aller er ikke bare en kæmpe i Danmark, men også i Norge. Her har koncernen planer om at udvide papirudbuddet med aviser og er allerede i slutforhandlinger med Berner Gruppen om at overtage Dagbladet, skriver Dagens Næringsliv.

Det vigtigste punkt i forhandlingerne er en prisfastsættelse, som skal være på plads, før en aftale kan indgås. Desuden skal der være enighed mellem parterne om, at Dagbladet skal bestå som selvstændigt selskab.

»Aller har en klar ambition og strategi om at vokse i Norge, og har gennemført en række opkøb de sidste to til tre år. Vi har samtaler med mange forskellige selskaber og aktører, hvoraf Berner er en blandt flere,« siger Aller Medias koncernchef i Norge, Roger Hansen til Dagens Næringsliv.

Topchefen i Berner Gruppen, Tore Stangebye, mener at Berner Media har godt af at vokse, og bekræfter til kampanje.com, at gruppen har haft samtaler med flere selskaber heriblandt Aller.

»Jeg kan bekræfte, at vi har samtaler med Aller, men udover det har jeg ikke flere kommentarer,« siger han til kampanje.com.

Dagbladet er Norges tredjestørste avis og er den ledende netavis i landet. Det er Berner Gruppen som ejer Dagbladet, og gruppen ejes så igen af Hamang Papirfabrik og Furunål Kultur, skriver Dagens Næringsliv. 17 procent af Berner Gruppen ejes af den norske investor Torstein Tvenge, som i 2005 opkøbte den ikke ubetydelige aktieandel.

Allers danske ejere har udtalt, at de ikke deltager i budrunderne, og har ifølge Dagens Næringsliv en aftale med Dagbladet om eksklusivitet i forhandlingerne.