A.P. Møller – Mærsk hyrer ny finansdirektør

52-årige Patrick Jany fra Tyskland bliver rederigigantens nye kassemester. Han indtræder også i koncernledelsen.

A.P. Møller – Mærsks adm. direktør Søren Skou han fundet en ny finansdirektør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

A.P. Møller – Mærsk har fundet en afløser for Carolina Dybeck Happe, der efter kun 11 måneder hos Mærsk i november stoppede som finansdirektør.

Den nye kassemester på Esplanaden bliver den 52-årige tysker Patrick Jany, der kommer fra en stilling som finansdirektør i det schweiziske kemikalieselskab Clariant. Det oplyser A.P. Møller – Mærsk i en meddelelse til fondsbørsen.

Den nye finansdirektør tiltræder 1. maj 2020, hvor han også bliver en del af selskabets magtfulde koncernledelse, der også består af adm. direktør Søren Skou, Vincent Clerc, Morten Engelstoft og Henriette Thygesen.

Forud for sin nuværende stilling har Patrick Jany haft forskellige ledelsesstillinger indenfor finans i Clariant.

Mærsks adm. direktør, Søren Skou, udtaler i en pressemeddelelse, at den nye finansdirektør skal spille en nøglerolle i at fremskynde selskabets strategiske transformation.

»Patrick kommer med en solid finansiel erfaring og en bevist evne til at styre omkostninger såvel som profitabel vækst gennem M&A og innovation,« siger han.

Patrick Jany har en Master i Business Administration fra handelshøjskolen École Supériure de Commerce de Paris i Frankrig. Siden 2019 har han været medlem af bestyrelsen i Comet Holding AG i Schweiz.

Han udtaler, at han er »begejstret« over at blive en del af A.P. Møller - Mærsk.

»Ikke bare er A.P. Møller - Mærsk globalt førende inden for shipping, havne og logistik, det er også en virksomhed, som bygger på et stærkt fundament, imens den går forrest i transformationen for en hel branche gennem digital innovation og fortsat optimering,« siger Patrick Jany.

Forandring og fremgang

Patrick Jany er den fjerde finansdirektør på Esplanden på få år. Han afløser svenske Carolina Dybeck Happe, der kom til A.P. Møller – Mærsk i januar 2019. Hun meddelte i november, at hun stoppede som finansdirektør i A.P. Møller – Mærsk, fordi hun havde fået job som finansdirektør i General Electric, der er en af verdens største virksomheder.

Den svenske økonom kom til Mærsk på et tidspunkt, hvor virksomheden var og fortsat er i en omfattende forandring.

Mærsk er i færd med at skabe en stor logistik- og transportvirksomhed uden de mange energiselskaber, der tidligere var en del af koncernen. De seneste kvartaler har forretningen vist fremgang, og senest har Mærsk opjusteret forventningerne til 2019.