Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Det danske biotekselskab Snipr Biome rejser 320 mio. i investeringer i bakteriedræbende teknologi, der skal udvikle bedre og mere effektiv medicin mod sygdomme. Dermed får Snipr Biome, der kun har eksisteret i 18 måneder, den hidtil største serie A-investering i dansk biotek nogensinde.
Det skriver Børsen.
I spidsen for den rekordhøje investering står en gruppe investorer i Lundbeckfonden, og investeringerne skal understøtte de næste tre-fire års yderligere udvikling af virksomhedens teknologi. Teknologien er stadig et par år fra at kunne afprøves på mennesker, skriver Børsen, men tilliden til og ambitionerne for det unge firma er allerede så høj, at fonden nu vælger at investere aktivt i Snipr Biome.
»Snipr Biome var vores første særligt risikobetonede investering – det vi kalder en Exploratory Investment – og siden dengang har virksomheden skabt det ene flotte resultat efter det andet. Det afspejler sig i størrelsen på den serie A-investering, vi netop er gået med i,« siger Christian Elling, Managing Partner i Lundbeckfonden Emerge og formand for Snipr Biome Board, i en pressemeddelse.
Hellere bruge skalpel end hammer
Snipr Biome bruger den såkaldte genredigeringsteknologi Crispr, hvor man udpeger enkelte og specifikke bakterier og »klipper« dem ud. Med teknologien kan man mere effektivt lokalisere og fjerne bakterielle sygdomme end generel medicin som penicillin, fordi man mere præcist kan ramme de skadelige bakterier og dermed efterlade en sundere bakterieflora, siger Christian Grøndahl, adm. direktør og medstifter af Snipr Biome til Børsen.
Med de store investeringer vil biotekselskabet ifølge Børsen udvikle to porteføljer til at videreudvikle teknologien. Den ene skal målrettes livstruende infektionssygdomme uden behandlingsmuligheder i dag, mens den anden skal finde lægemidler mod autoimmune sygdomme, skriver avisen. Det er håbet, at det store investeringsbeløb kan bruges til at forbedre og præcisere teknologien, så mere effektiv medicin kan udvikles, testes og sælges til mennesker med alvorlige immunsygdomme.
»Hvis du spørger mig, om jeg vil være penicillinens afløser, så kan du stole på det, for det er jo ikke særlig elegant at bruge en hammer, hvis du kan komme med en skalpel,« siger Christian Grøndahl.
Udover Lundbeckfonden vil den hollandske fond LSP samt tyske Wellington Partners også komme med store millionbeløb i investeringer, og den danske North-East Family Office (Nefo), der står bag smykkevirksomheden Pandora, vil ligeledes bistå med en stor pose penge til projektet. Dermed er der skabt et stærkt sammenhold af investorer, der kan se mulighederne i at investere i dansk bioteknologi, siger Christian Elling i pressemeddelelsen.
»Vi ser frem til at følge den meget lovende udvikling de kommende år. Som biotekinvestor er vi måske lidt ukonventionelle, da vi har en længere tidshorisont end klassiske VC investorer. Vores vurdering er dog, at den profil harmonerer fint med de mest lovende selskabers behov, og vi forventer i de kommende år at allokere yderligere ressourcer til Life Science i co-investeringer med fremtrædende investorer som f.eks. Lundbeckfonden,« siger Martin Høyer-Hansen, der er CEO i North-East Family Office, i pressemeddelelsen.