»3« dropper SIM-kortet til nye iPhones

De tre nye iPhones bliver de første, der kan undvære SIM-kortet – medmindre man vil have to numre på telefonen.

Nu er det muligt at slippe for bøvlet med SIM-kort. De første telefoner med e-SIM-kort, som er en indbygget computerchip, der blot opdateres med nummeroplysningerne, kan nu købes i Danmark. Arkivfoto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Som det første teleselskab herhjemme dropper »3« det normale SIM-kort i de nye iPhone-telefoner, så man ikke skal fumle med at få det sat rigtigt i.

I stedet lanceres det nye e-SIM-kort, som er en lille chip, der allerede er indbygget i de nye iPhone XS-, XS Max- og XR-telefoner. Det betyder, at det fremover bliver langt lettere at skifte både telefon og teleselskab, fordi SIM-kortets funktioner nu blot er en softwareopdatering, som teleselskabet kan sende ud. Sætter man samtidig et normalt SIM-kort i, kan man have to forskellige telefonnumre på samme telefon, f.eks. både hjemme- og arbejdsnummeret, og de behøver ikke at komme fra samme teleselskab.

Muligt at få to numre på telefonen

»Vi tror på, at e-SIM kommer til at erstatte det fysiske SIM-kort i løbet af de næste år. Derfor er det vigtigt for os at være så godt forberedte som muligt,« siger David Elsass, der er »3«s privatkundedirektør.

Det koster 100 kroner at bytte sit SIM-kort ud med et e-SIM-kort, men når man køber en ny telefon, kan man vælge e-SIM-kort fra begyndelsen.

Hvis man vil have to numre på telefonen, kræver det, at telefonmodellen kan håndtere både eSIM-kort og almindeligt SIM-kort samtidig. Det kan de tre nye iPhone-telefoner. Med et enkelt tryk kan man skifte fra arbejdsnummer til privatnummer og tilbage igen. Begge numre kan bruges samtidig, ligesom på de telefoner, som har plads til to fysiske SIM-kort.

Man kan dog ikke gemme kontakter på eSIM-kortet. De skal gemmes på selve telefonen.

Telefonerne kan blive tyndere uden SIM-kort

»3« har siden maj 2018 tilbudt e-SIM-kort i Apples smartur Watch, som var første gang, at e-SIM-kort blev taget i brug i Danmark.

Når smartphones fremover kun vil blive designet til e-SIM-kort, kan de gøres tyndere, fordi der ikke behøver at være plads til skuffen med det fysiske SIM-kort, som lige nu volder så mange kvaler og ofte kræver, at man finder en vejledning, når man vil have SIM-kortet ud eller ind.

De fysiske SIM-kort har været i brug siden 1990erne.