Trumps søn går forrest i mobning af ulykkelig filmstjerne: »Våben dræber ikke, Alec Baldwin gør«

Det er blevet hævnens time. Flere stemmer fra den amerikanske højrefløj står i kø for at håne og ydmyge Alec Baldwin, der torsdag under filmoptagelser ved en fejl dræbte en filmfotograf.

 
En 42-årig kvinde er død efter en skudulykke på et filmset i den amerikanske delstat New Mexico. En 48-årig mand blev såret. Video: Reuters/Ritzau Scanpix Redigering: Alma Vrå Hjorth/Joachim Christian Valentin Werner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alec Baldwin var i forvejen ikke en populær mand hos den amerikanske højrefløj.

Under Donald Trumps præsidentperiode portrætterede han flere gange præsidenten i satireprogrammet Saturday Night Live, hvor han tydeligt gjorde grin med præsidenten.

Så nu, hvor 63-årige Alec Baldwin står i sit livs krise, efter han torsdag ved en fejl skød og dræbte en filmfotograf, holder en række stemmer fra højrefløjen sig ikke tilbage fra at hænge den liberale Hollywood-skuespiller ud.

»Det, der er sket med Alec, ville være poetisk retfærdighed, hvis det ikke var for de faktiske uskyldige mennesker, der blev myrdet af ham,« skrev den konservative forfatter og debattør Candace Owens på Twitter efter ulykken. Hun har efterfølgende slettet tweetet og præciseret, at Baldwin ikke myrdede, men dræbte den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins.

Den republikanske kandidat til Senatet i Ohio, J. D. Vance, bad Twitter om at lukke Donald Trump tilbage på det sociale medie med begrundelsen:

»Vi har brug for Alec Baldwin-tweets (fra Donald Trump, red.)«.

Størst har kritikken lydt fra Donald Trump Jr., søn af Donald Trump, der på Instagram har delt flere opslag om det tragiske dødsfald, hvor han rejser en hård kritik af Alec Baldwin, der repræsenterer det liberale og demokratiske establishment i Hollywood, der er kendt for ikke at støtte Donald Trump.

Men Donald Trump Jr. har ikke holdt kritikken til et par opslag på sociale medier, skriver The Independent.

Donald Trump Jr., der ejer en hjemmeside, hvor han sælger merchandise til støtte for sin far, har sat en ny T-shirt i produktion. Og den lægger ikke fingre imellem om, hvilket ansvar Alec Baldwin har for filmfotografens død.

For 180 kroner kan man blive ejer af en T-shirt med ordene »Våben dræber ikke, Alec Baldwin gør«.

At våben ikke dræber, men at det er personen, der trykket på aftrækkeren, har længe været højrefløjens argument for at våben i sig selv ikke er skadelige.

Donald Trump Jr. delte også flere indlæg, der pegede på behovet for en undersøgelse af hændelsen. Blandt andet at Alec Baldwins mentaletilstand burde undersøges.

Ingen er blevet sigtet for at være skyld i den dødelige ulykke.

Alec Baldwin samarbejder med politiet om efterforskningen. Han har sagt, at han er chokeret og knust efter den tragiske ulykke.

Fotos i amerikanske medier søndag viser skuespilleren, der omfavner fotografens enkemand og parrets niårige søn.

Senere søndag var der planlagt en mindehøjtidelighed for den dræbte 42-årige fotograf.