Trump får ekstra point i kognitiv test for at huske fem ord: Nu vil han have Joe Biden til at tage den

Person, kvinde, mand, kamera og TV. Det var de fem ord, som præsident Donald Trump skulle gentage i rækkefølge i forbindelse med en kognitiv test, han har taget for nylig. Nu opfordrer han Joe Biden til at tage selvsamme test og garanterer, at den tidligere vicepræsident aldrig kommer til at klare den lige så godt.

Trump fortæller, at han selv har bedt sin læge om at få lov til at tage en test for at få »fake news til at holde mund« og stoppe med at sprede misinformation om ham og hans mentale tilstand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Ritzau Scanpix

Præsident Donald Trump har taget en kognitiv test, som han fortæller om ved hver given lejlighed.

Nu presser han på for, at hans modstander, den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, også tager testen for at bevise sin kognitive tilstand, som Trump flere gange har gjort grin med ved at kalde den tidligere vicepræsident for gammel og »ikke helt til stede«.

»Person, kvinde, mand, kamera, TV,« siger Trump og forklarer, at han huskede de fem ord i rækkefølge adskillige gange og derfor fik ekstra point.

»De (lægerne, red.) sagde, at ingen andre kan sige dem i rækkefølge. Det er faktisk slet ikke så nemt. Men det var nemt for mig,« siger præsidenten under et interview med FOX News' medicinske analytiker og professor i medicin ved New York University, Marc K. Siegel.

Han fortsætter med at forklare, hvordan lægerne var imponeret over ham:

»De (lægerne, red.) sagde: Det er fantastisk. Hvordan gjorde du det?«

Trump fortæller, at han selv har bedt sin læge om at få lov til at tage en test for at få »fake news til at holde mund« og stoppe med at sprede misinformation om ham og hans mentale tilstand.

Sådan hamler man op med magtfulde og skarpe mænd

Også i weekendens omdiskuterede interview med FOX News-journalist Chris Wallace nævnte Trump testen, hvor han sagde, at han ikke tror, at Joe Biden kan klare testen.

»Jeg tog testen, efter at jeg hørte, at du havde taget den,« sagde Chris Wallace og fortsatte:

»Det er ikke den sværeste test. Der er et billede, hvor man skal identificere en elefant.«

Præsidenten kaldte journalistens kommentar for en misrepræsentation og sagde, at han ikke tror, at Joe Biden kan besvare de sidste fem spørgsmål.

»Jeg kan garantere dig for, at Joe Biden ikke kan besvare de spørgsmål,« lød det fra Trump.

Præsidenten understreger, hvor vigtigt det er at være »skarp« for at hamle om med verdensledere som Vladimir Putin, Xi Jinping og Recep Tayyip Erdogan.

Joe Biden har ikke kommenteret præsidentens tilskyndelser til at tage samme kognitive test.