Konspirationsteoretiker på vej ind i Kongressen: Og hun har Trumps fulde støtte

Kun Donald Trump kan gøre op med en pædofil satanistisk elite, som forsøger at indføre en ny verdensorden. Sådan lyder det fra republikanske Marjorie Taylor Greene, der netop har vundet primærvalget i delstaten Georgia, og dermed er godt på vej til at blive et nyt medlem af Repræsentanternes Hus.

 
QAnon er på én gang et internetfællesskab af konspirationsteoretikere og en ny, religiøs bevægelse. Deres messias hedder Donald Trump, og han er udvalgt af Gud til at bane vejen for en ny og bedre verden. Video: CNN, Reuters/Ritzau Scanpix, redigering: Ida Meesenburg Fold sammen
Læs mere

Republikanske Marjorie Taylor Greene er en ung succesfuld forretningskvinde, som med høj sandsynlighed snart bliver medlem af Repræsentanternes Hus. Men hun skiller sig lidt ud fra de resterende medlemmer.

Hun tror nemlig på, at der findes en satanistisk pædofil elite, som kun Donald Trump kan bekæmpe.

QAnon er en konspirationsteori, der er vokset fra et mindre internetfællesskab af konspirationsteoretikere, til at blive en international massebevægelse på kort tid. Her står en QAnon-støtte til en af Donald Trumps vælgermøder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Leah Millis/Reuters/Ritzau Scanpix.

Marjorie Taylor Greene har netop har netop vundet primærvalget i det republikanske 14. kongresdistrikt i delstaten Georgia. Det betyder, at hun med høj sandsynlighed kommer til at vinde i kongresvalget i november 2020 og bliver én af delstatens repræsentanter i kongressen.

Hun har tidligere udtalt, at muslimer ikke hører til i den amerikanske regering, og så har hun udtrykt sin tiltro til konspirationsteorien QAnon.

QAnon er en konspirationsteori, der er vokset fra et mindre internetfællesskab af konspirationsteoretikere til at blive en international massebevægelse med lynets hast.

Medlemmerne tror på, at USAs præsident står midt i et opgør med det, de kalder for »den dybe stat«, der dækker over en magtfuld elite, der bortfører børn og udfører seksuelle og sataniske ritualer på dem. De tror på, at Donald Trump i løbet af sin regeringstid vil gøre op med den dybe stat og forhindre dem i at indføre en ny verdensorden.

Det tror de ikke mindst, fordi en bruger, som kalder sig for Q, i 2017 hævdede at kende til de hemmeligheder, som den dybe stat forvalter. QAnons er derfor den mystiske Qs trofaste følgere.

»En rigtig VINDER«

»Der er en enestående mulighed for at få denne globale elite af Satan-tilbedende pædofile ned med nakken, og jeg tror på, at præsidenten (Donald Trump, red.) kommer til at gøre det,« lyder det fra Marjorie Taylor Greene i en 29 minutter lang video fra 2017, hvor hun fortæller om nogle af Qs forudsigelser, og hvorfor hun støtter dem.

Og mens republikaneren aktivt støtter Q og Donald Trump, så er entutiasmen gensidig.

»Tillykke til den fremtidige republikanske stjerne Marjorie Taylor Greene,« skriver præsidenten på Twitter efter hendes primærvalgssejr og fortsætter:

»Marjorie er stærk og giver aldrig op – en rigtig VINDER«.

Men da Trump til fredagens pressemøde blev spurgt ind til, hvorvidt han er enig med Marjorie Green Taylors udtalelser om QAnon, undgik præsidenten at kommentere på det.

Der er i alt 75 nuværende eller tidligere kandidater til kongresvalget 2020, som har udtrykt deres tiltro eller støtte til QAnon. Det skriver det venstreorienterede nonprofit-medie MediaMatters. Der er tale om 70 republikanere, to demokrater, en libertarianer og to uafhængige kandidater. Af samme artikel fremgår det, at Donald Trump har retweetet mindst 90 opslag på Twitter fra 49 forskellige pro-QAnon-konti.

Marjorie Taylor Greene vandt primærvalget med hele 57 procent af stemmerne.

»Q er en patriot, det ved vi med sikkerhed,« lyder det fra Marjorie Taylor Greene i videoen.

I løbet af de seneste uger har sociale medier forsøgt at gøre op med misinformation på internettet og QAnon-relaterede profiler og opslag. Twitter har blandt andet slettet 7.000 QAnon-profiler og op til 150.000 pro-QAnon-opslag, mens TikTok har blokeret hashtags, der relaterer sig til QAnons konspirationsteorier.

Marjorie Taylor Greene er også tidligere blevet censoreret på sociale medier. Facebook har blandt andet taget en video ned, hvor hun svinger med en riffel og truer Antifa-demonstranter.