Joe Biden i bommert for rullende kameraer: Kaldte Fox News-journalist »son of a bitch«

Joe Biden dummede sig mandag, da han svinede en Fox News-journalist til for åben mikrofon.

 
Joe Biden holdt mandag efter en hel kort pressekonference om USAs konkurrenceevne. Den vil blive husket for noget helt andet. Video: CNN. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lader til, at Joe Biden troede hans mikrofon var slukket.

Men det var den ikke.

Derfor kan hele verden nu høre, at præsidenten mandag kaldte en Fox News-journalist for en »dum son of a bitch« – en dum skiderik.

Efter en kort pressekonference råbte Fox News-journalisten Peter Doocy et sidste spørgsmål:

»Tror du, inflationen en politisk svaghed forud for midtvejsvalgene?« spurgte han, mens han og de øvrige journalister blev genet ud af døren.

»Nej, det er en stor fordel. Mere inflation,« sagde Joe Biden sarkastisk til sig selv.

»Sikke en son of a bitch.«

Episoden blev både fanget af mikrofoner og kameraer.

Ifølge CNN har præsidenten efterfølgende ringet til Peter Doocy for at sige undskyld for episoden.

Fox News-journalisten Peter Doocy er berømt og berygtet for at stille Det Hvide Hus hårde spørgsmål om migration, kriminalitet og covid-19. Doocy er flere gange endt i mundhuggeri med Joe Biden, og har også haft talrige verbale sammenstød med Det Hvide Hus' pressesekretær, Joe Psaki.

Udvekslingerne med Doocy plejer dog at være respektfulde, og det har til tider lignet, at Joe Biden har fundet dem underholdende.

»Han stiller mig altid hårde spørgsmål. Og de har altid kant. Men jeg kan lide ham alligevel,« sagde Joe Biden under en pressekonference for et år siden, inden han tog imod et spørgsmål fra Peter Doocy.

I sidste uge skældte Joe Biden ud på en anden Fox News-journalist, som spurgte, hvorfor præsidenten »venter på, at Putin tager det første træk i Ukraine?«

»Sikke et dumt spørgsmål,« svarede Joe Biden.

Da præsidenten havde sin første arbejdsdag 20. januar 2020 holdt han en virtuel tale til alle medlemmerne af sin nye regering, hvor han understregede vigtigheden af at tale pænt.

»Hvis jeg hører nogle af jer behandle en kollega respektløst eller tale ned til nogen, så vil jeg fyre jer på stedet. På stedet!« sagde Joe Biden til sine nye regeringsmedlemmer.

»Alle har ret at blive behandlet ordentligt og med respekt.«