Interviewet gik galt: Trumps advokat »stødte ind i en væg« ... og hans lynlås stod åben

Et interview i et amerikansk magasin er julens store politiske historie i USA. Donald Trumps advokat, Rudy Giuliani, ville rydde op i misforståelserne om sig selv og tale ud til en kendt journalist. Det gik helt galt.

Donald Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani (tv), ville formentlig ønske, at dette billede ikke eksisterede. Det er fra september i år, og her drak han kaffe på Trump International Hotel i Washington sammen med den amerikansk-ukrainske forretningsmand Lev Parnas. Denne er nu fængslet for korruption i den såkaldte »Trump-Ukrainesag,« hvor Giuliani også bliver efterforsket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Aram Roston/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er Donald Trumps advokat, og advokater er normalt så diskrete, at de ikke efterlader aftryk i gulvtæppet.

Men fortæl det til Rudy Giuliani, som endnu engang sætter sig på den politiske dagsorden i USA – og denne gang med et interview, som nærer et af de mest stædige rygter om ham.

Læg dertil, at han i interviewet også ifølge kritikerne giver den med antisemitisme og kalder forbundsadvokaturen i New York for »røvhuller«, og det er forståeligt, at Giuliani lige nu er tophistorien i det politiske USA.

Det begyndte lillejuleaften, da magasinet New York offentliggjorde et interview med den relativt godartede overskrift: »En konversation med Rudy Giuliani over bloody marys på Mark Hotel.«

Historien var skrevet af magasinets politiske redaktør, Olivia Nuzzi, og hun fortalte, hvordan hun blev samlet op af Giuliani og dennes chauffør, og hvordan de sammen kørte hen til det sted, som Giuliani havde valgt for interviewet – restauranten i Mark Hotel.

I interviewet ville Giuliani så gøre op med alle rygterne og myterne.

Så vidt, så godt.

Derefter begyndte det at gå den gale vej, for Olivia Nuzzi noterede Giulianis fremtoning.

Han var iklædt sweater og en marineblå habit, han havde en diamantring på sin lillefinger, en baseball-diamantring på en anden finger, hans tegnebog var vævet af det amerikanske flag, og hans lynlås stod åben.

Og da Rudy Giuliani på hotellet gik ned ad en tæppebelagt rampe, tippede han pludselig til den ene side og stødte ind i en væg, og da de skulle bestille, sagde han til tjeneren:

»Jeg har hørt, at I har nogle fantastiske bloody marys,« og tjeneren svarede: »Ja, sir, og jeg ved, at De elsker dem ...«

Derefter drak Rudy Giuliani to bloody marys.

Det nærer alt sammen et rygte, som oprindeligt kommer fra Giulianis ekskone, som i et interview har indikeret, at Giuliani er alkoholiker. Rygtet har bidt sig fast og bliver ofte brugt til at forklare Giulianis mange og vilde udtalelser, og Nuzzis artikel gjorde intet for at dementere rygtet.

Rudy Giuliani benægtede, at han havde et problem med alkohol eller andre stimulanser, og derefter kastede han sig ud i et angreb på de fire tidligere amerikanske ambassadører i Ukraine, som alle havde fået jobbet på grund af den jødiske rigmand George Soros, og han angreb FBI og de amerikanske medier, som også var kontrolleret af Soros.

På dette tidspunkt i interviewet fortalte Olivia Nuzzi ham, at han lød småskør, men Giuliani fejede det til side.

»Du skal ikke fortælle mig, at jeg er antisemitisk, hvis jeg er imod ham. Soros er dårligt nok jøde. Jeg er formentlig mere jødisk end Soros (...) han er et forfærdeligt menneske.«

George Soros overlevede som barn Holocaust i Budapest i Ungarn.

Giuliani havde heller ikke meget til overs for forbundsadvokaten i New York. Han havde selv haft embedet i 1980erne, men det var kun gået ned ad bakke siden, og nu var det helt galt, fordi forbundsadvokaturen angiveligt efterforsker Giuliani for sammensværgelse, bestikkelse og mened i Ukraine-sagen.

»Hvis de efterforsker mig, er de røvhuller. Totale røvhuller,« sagde han, og de var bare jaloux, fordi han var så stor en succes som forbundsadvokat. De nuværende »venstreorienterede og New York-centristiske Trump-hadere« i forbundsadvokaturen var derimod nogle »idioter«.

Artiklen har over hele julen været den mest læste hos magasinet New York, og i det politiske Twitter i USA har den gjort rent bord.