Det ligner efterhånden en uheldig tendens: Yderligere to af Kamala Harris' medarbejdere forlader deres job

Snebolden ruller. Kamala Harris mister flere og flere medarbejdere, der siger deres stillinger op. Ifølge kilder frygter vicepræsidents rådgivere, at hun er ved at blive kørt ud på et sidespor i Det Hvide Hus.

 
Torsdag blev Kamala Harris spurgt ind til opsigelserne hos sin stab. Nu har yderligere to medarbejdere forladt deres job. Video: CNN. Redigering: Andreas Hein. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I går var meldingen, at vicepræsident Kamala Harris' talsperson, Symone Sanders, forlader sit job ved udgangen af året.

Og hun er ikke den eneste.

I dag kan The Washington Post og The Hill så ifølge kilder berette, at yderligere to medarbejdere har sagt op og forlader den amerikanske vicepræsidents stab.

De to personer, der angiveligt forlader deres stillinger de kommende uger, er ifølge amerikanske medier direktør for vicepræsidentens presseafdeling, Peter Velz, og vicedirektøren for Office of Public Engagement and Intergovernmental Affairs, Vince Evans.

Opsigelserne følger i kølvandet på en rapport fra i sommer, hvor 22 ansatte på den amerikanske vicepræsidents kontor beskyldte arbejdspladsen for at være dysfunktionel. Rapporten beskrev et »usundt arbejdsmiljø« og et kontor »fuld af uenigheder«.

Tidligere på måneden forlod vicepræsidentens kommunikationschef, Ashley Etienne, også sin post i Det Hvide Hus.

De nye fratrædelser er et resultat af spændinger mellem Harris' hold af rådgivere, skriver Ritzau.

Ifølge Reuters oplyser en unavngiven person med kendskab til sagen, at spændingerne blandt Harris' medarbejdere blandt andet skyldes bekymringer om, at vicepræsidenten ikke bliver ordentligt forberedt i sit daglige arbejde, og at hun er ved at blive kørt ud på et sidespor af Demokraterne frem mod præsidentvalget i 2024.

Rapporten fra i sommer, hvor kritikken blev rejst af 22 nuværende og tidligere medarbejdere, tegner et lignede billede af problemerne, hvor arbejdsmiljøet bliver kaldt »anspændt og til tider hårdt«. Alle 22 tidligere eller nuværende ansatte stiller op anonymt.

En stor del af frustrationen internt på kontoret er i rapporten rettet mod Tina Flournoy, der er Kamala Harris' stabschef.

Tina Flournoy, der tidligere arbejdede for Bill Clinton og Al Gore, beskyldes for at have skabt et »isoleret miljø« omkring vicepræsidenten, hvor »ideer ignoreres« eller »mødes med hårde afskedigelser«.

Samtidig kritiseres hun for at bebrejde medarbejderne de eventuelle negative resultater, der følger med det dårlige arbejdsmiljø.

Mens størstedelen af kritikken er rettet mod Kamala Harris' stabschef, kritiseres vicepræsidenten også af to medarbejdere.

»Det kommer fra toppen,« lyder kritikken, der sætter spørgsmålstegn ved Kamala Harris' måde at lede på.

Et krævende arbejde

Kamala Harris' nu afgående talsmand, Symone Sanders, afviste i sommer anklagerne om et dårligt arbejdsmiljø på vicepræsidentens kontor.

Hun kaldte medarbejderne for »feje«, fordi de rejste deres kritik anonymt og forklarede, at det til tider er krævende at arbejde på en amerikansk vicepræsidents kontor.

»Vi laver ikke regnbuer og kaniner hver dag. Jeg hører folk sige, at de har hårde job, jeg kan blot sige ‘velkommen i klubben’«, lød det fra Symone Sanders til Politico i sommer.

Symone Sanders bemærkede desuden, at kvinder med magt – især sorte kvinder – er underlagt standarder, som mænd ofte ikke behøver at leve op til. Både Harris og Flournoy er farvede kvinder. Det samme er 31-årige Symone Sanders.

»Et hårdt og krævende kontormiljø kan ses som en dyd for den ene og et tegn på uorden og manglende lederskab for en anden«.

Flere kilder forklarer til CNN, at Symone Sanders' afgang har været planlagt længe og ikke nødvendigvis har forbindelse til arbejdsmiljøet omkring vicepræsidenten.