Da Trump sagde det, var det forbudt: Nu må man igen skrive på Facebook, at covid-19 er »menneskeskabt«

Facebook har valgt at lave om på sine retningslinjer, så det igen er tilladt at skrive, at coronavirussen er menneskeskabt. Tjenesten følger med i den seneste tids udvikling, lyder det fra Facebook.

 
Undersøgelsen af covid-19s oprindelse intensiveres. USAs præsident, Joe Biden, har sat nyt skub i efterretningstjenesternes kulegravning af, hvorvidt coronavirussen udsprang af uheld på et laboratorium i den kinesiske storby Wuhan. Video: CNN. Redigering: August Bang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Facebook har slækket på sine egne krav, så det nu er tilladt at skrive, at coronavirussen er »menneskeskabt«.

Ændringen kommer efter, at præsident Joe Biden tidligere på ugen igangsatte en større undersøgelse, der skal fastslå coronavirussens oprindelse. Biden har meddelt, at det ikke længere kan afvises, at virussen stammer fra et laboratorium. Det er en gentagelse af de påstande, som Donald Trump proklamerede i sin præsidenttid, hvor han holdt fast i, at covid-19 var opstået i et laboratorium i Wuhan i Kina.

Det skriver Politico.

I søndags kunne The Wall Street Journal berette, at det af en hemmelig amerikansk efterretningsrapport fremgår, at tre forskere fra laboratoriet i Wuhan blev så syge i november 2019, at de søgte behandling på et hospital. Laboratoriet i Wuhan skulle efter sigende have undersøgt flagermus med coronavirus.

Og torsdag kunne The New York Times afsløre, at den amerikanske efterretningstjeneste ligger inde med »ureviderede informationer«, der nødvendiggør større computeranalyser, som muligvis kan lede til svar om coronavirussens oprindelse.

De nye oplysninger og meldingen fra Joe Biden har genoplivet den debat, som Donald Trump var med til at starte. Trumps synspunkt er gennem længere tid blevet afvist af både WHO og sundhedsfolk, men nu antyder de nye oplysninger altså, at Trumps påstand om en »kinesisk virus« ikke med 100 procents sikkerhed kan afvises.

Misinformation

Diskussioner om en eventuel menneskeskabt virus blev tidligere lukket ned på Facebook, der anså det for miskommunikation og »vildledende sundhedsoplysninger« under den igangværende pandemi. Men nu bliver den politik altså rullet tilbage.

»I lyset af igangværende undersøgelser af oprindelsen af ​​covid-19 og i samråd med folkesundhedseksperter fjerner vi ikke længere påstanden om, at covid-19 er menneskeskabt,« forklarede en talsmand fra Facebook onsdag.

»Vi arbejder fortsat med sundhedseksperter for at holde trit med pandemiens udvikling og regelmæssigt opdatere vores politikker, når nye fakta og tendenser dukker op.«

Under pandemien har flere demokratiske kongresmedlemmer lagt hårdt pres på sociale medier som Facebook, for at få techgiganterne til at slå kraftigt ned på misinformation om coronavirussen. Facebook, Twitter og Google har alle tre været til høring om sagen i marts.

En talsmand fra Twitter har oplyst, at tjenesten ikke har lignende opdateringer på vej.