Talent 100: Ofte stillede spørgsmål

Hvor gammel må man være? Hvordan skriver man en god begrundelse? Skal talenter have tilknytning til Danmark? Her finder du svar på en række spørgsmål om Talent 100.

Et udpluk af de talenter, som var med på Berlingskes traditionsrige Talent 100-liste i 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt, Anne Bæk, PR m.fl.

Hvad er aldersgrænsen?

Talentet må ikke være fyldt 36 år, når Talent 100-listen bringes i Berlingske 28. maj. Talentet skal derfor være født efter 28. maj 1985.

Hvad er deadline for nomineringer?

Deadline for nomineringer er fredag den 8. januar 2021 kl. 17.

Kan udlændinge nomineres til Talent 100?

Udlændinge kan godt nomineres til Talent 100. Det er dog et krav, at udlændinge arbejder for en dansk virksomhed eller på anden måde har tilknytning til Danmark.

Hvordan laver jeg en god nominering?

Der findes ikke noget entydigt svar på, hvordan en god nominering ser ud.

Men det er afgørende, at begrundelsen for nomineringen indeholder en beskrivelse af det, der gør din kandidat til noget helt særligt. Det er en stor styrke at fremhæve konkrete resultater, som talentet har opnået.

Ligeledes vil der i 2021-udgaven blive lagt afgørende vægt på kvaliteten af begrundelsen, som skal danne baggrund for et miniportræt af talentet. Sørg derfor for at skrive letforståeligt, direkte og uden alt for mange fagtermer, som kun de færreste forstår.

Et uddybende CV er også med til at øge chancen for at blive udvalgt til Talent 100.

Må nomineringen skrives på engelsk?

Begrundelsen i nomineringen skal skrives på dansk. Begrundelsen vil blive brugt som grundlag for et miniportræt, hvis talentet bliver udpeget til Talent 100. Så for at undgå misforståelser skal begrundelsen skrives på dansk.

CVet må gerne være skrevet på engelsk.

Kan jeg ændre i en indsendt nominering?

Det er som udgangspunkt ikke muligt at ændre eller lave tilføjelser til en nominering. Men hvis talentet har skiftet arbejdsplads, eller der er sket andre ændringer, som er væsentlige for nomineringen til Talent 100, kan du sende en e-mail til talent@berlingske.dk.

Nomineringssystemet virker ikke?!

Hvis nomineringssystemet ikke vil indlæses, eller hvis du ikke kan uploade din nominering, kan det skyldes sikkerhedsindstillinger i din browser. Hvis du har mulighed for det, kan du forsøge at foretage nomineringen fra en anden browser eller computer. Hvis det ikke virker, kan du sende en e-mail til talent@berlingske.dk.

Kan jeg genbruge den nominering, som jeg indsendte sidste år?

Du kan godt genbruge hele eller dele af en nominering, som du indsendte til 2020-udgaven af Talent 100, der desværre blev aflyst på grund af coronakrisen. Dog skal du være opmærksom på, at den nominerede skal overholde den aldersgrænse, der er fastsat i år.