Direktør til unge talenter: »Ingen karriere uden netværk«

Netværk har altid være en aktiv del af Pernille Wendel Mehls karriere som direktør og bestyrelsesmedlem. Ved at lytte til andre bliver du selv klogere, og hun opfordrer fremtidens unge talenter til at dyrke deres netværk.

»Selvom man er ung, er der stadig noget, man kan bidrage med, fordi man jo så kommer med et andet perspektiv. Som nyuddannet kan man godt være med i formelle netværk,« siger Pernille Wendel Mehl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Kobborg

»I min optik er der ingen karriere uden netværk.«

Budskabet er klart fra Pernille Wendel Mehl, direktør for Danske Lotteri Spil, et datterselskab til Danske Spil, der udbyder blandt andet Lotto.

»Det er ud fra den devise, at man bliver kun dygtigere og en langt bedre udgave af sig selv ved at omgås med andre, som ser og ved noget, man ikke selv gør. Det er med til at styrke dig både personligt og fagligt.«

Selvom det kan lyde gammeldags, så tror Pernille Mehl stadig på dyden ved at netværke, men dog med en grad af modernisering for at få det til at passe ind i coronaens tidsalder.

Netværket har altid været en fast del

Pernille Wendel Mehl har været direktør for Danske Lotteri Spil siden 2014. Før det var hun direktør i den danske afdeling af det verdensomspændende reklamebureau BBDO. Derudover er hun forkvinde for brancheforeningen Dansk Markedsføring og har et længere cv som professionelt bestyrelsesmedlem. Den nyeste plads er i Coop Danmarks bestyrelse, hvor hun blev indvalgt i marts.

Pernille Wendel Mehls første netværk var folk, hun alligevel omgik – kollegaer, studieveninder og andre nære. For bare det at sparre med andre og være nysgerrig kan gøre dig klogere.

»Jeg er så taknemmelig for, at jeg har haft nogle gode chefer igennem min karriere, der har givet mig feedback til, hvordan jeg kunne udvikle mig. Senere hen meldte jeg mig ind i noget mere formelle netværk, fordi det også kunne styrke mig i min ledelsesudvikling.«

Pernille Wendel Mehl sidder nu som forkvinde for Dansk Markedsføring, hvor hun selv er med til at koordinere netværksgrupper. Her trækker hun på de ting, hun selv har lært og fået ud af at være aktiv ganger i diverse netværk gennem sin karriere.

Et eksempel på, hvor PernilleWendel Mehls netværk har spillet en nyttig rolle i forhold til hendes arbejdsliv, er ved at være en sparringspartner i alle de problematikker, som coronakrisen har skabt.

»I netværkregi har vi debatteret en del om covid-19-påvirkning på ens arbejdssituation, og hvordan man som medarbejder kan være i det, samt hvordan man som leder kan støtte op om sine medarbejdere, der måske ikke trives eller er motiveret,« siger hun.

Netværk har været en fast del af Pernille Wendel Mehls karriere. Fra hun begyndte på CBS til nu som direktør for Danske Lotteri Spil og forkvinde for brancheorganisationen Dansk Markedsføring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Kobborg.

Netværk er vejen til drømmejobbet, siger »de«

Netværk er kendt som en spiller på vejen til at få nyt job.

Undersøgelser fra jobportalen Ofir peger på, at 60 til 70 procent af virksomhederne bruger deres netværk, når de rekrutterer.

Derudover har 50 til 60 procent af kandidaterne til et nyt job udtrykt, at de foretrækker at søge gennem deres netværk.

Pernille Wendel Mehl har faktisk ikke selv fået et job gennem sit netværk, men ser store muligheder i, hvad netværk kan gøre i jobjagten.

»Det kan godt være, at det ikke er nogen fra dit netværk, der giver dig jobbet, men dit netværk kan have viden eller kontakter, der kan lede dig videre,« siger hun.

Unge talenter skal gribe muligheden for at netværke

Med Pernille Wendel Mehls ros af netværk overrasker det nok ikke, at hun er stor fortaler for, at nyt blod på arbejdsmarkedet skal gribe muligheden og skabe et netværk så hurtigt som muligt:

»Selvom man er ung, er der stadig noget, man kan bidrage med, fordi man jo så kommer med et andet perspektiv. Som nyuddannet kan man godt være med i formelle netværk.«

Ved Berlingskes årlige Talent 100-kåring udvælges 100 unge talenter under 35 år. Tidligere har talenterne efterfølgende samlet sig i netværk.

Her samles talenter på tværs af baggrunde og faglighed, hvilket er en styrke, mener Pernille Wendel Mehl.

»Det handler om at have et diverst netværk. Kun at have nogle i sit netværk, der er inde for ens eget fagområde får man jo ikke nødvendigvis alle nuancerne af, men at kende mange forskellige fra forskellige brancher, jobtyper, aldre og erfaringer er med til at gøre en bedre, og det er jo, hvad det handler om,« siger hun.

Pernille Wendel Mehls kommentar til de unge talenter og andre med karrierefremmende drømme er klar:

»At netværke skal gøres for at blive dygtigere og en bedre version af sig selv samt møde andre mennesker, som ved noget andet, end man selv gør. Man skal vide, at det at udvikle andre mennesker også udvikler en selv.«