Bag om Talent 100: Sådan har vi fundet årets talenter

Med næsten 400 nomineringer har der været hård kamp om pladserne på Berlingskes traditionsrige Talent 100-liste. Læs, hvorfor og hvordan Berlingske har fundet årets 100 talenter.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er 17. gang, at Berlingske finder og kårer Danmarks 100 dygtigste talenter, og igen i år har interessen været overvældende stor.

Næsten 400 dygtige og ambitiøse unge mennesker er blevet nomineret til 2021-udgaven af den traditionsrige Talent 100-liste.

I forbindelsen med udarbejdelsen af Talent 100-listen har Berlingske fået mange henvendelser fra folk, der gerne vil vide, hvordan de sikrer sig, at netop deres kandidat slipper gennem nåleøjet.

Det er et forståeligt spørgsmål, men i praksis er det svært at lave en præcis beskrivelse af det, vi leder efter.

For hele ideen med Talent 100 er at hylde de unge mennesker, der kan noget helt særligt. Dem, der flytter det samfund, vi kender, og som bygger fremtidens samfund. De unge, der tør, og de unge, der vil.

Der er dog fire grundlæggende kriterier, som styrer udvælgelsen:

 • Begrundelse: Vi lægger stor vægt på begrundelsen af talentets faglige forudsætninger og resultater. Desuden lægger vi vægt på anbefalinger fra nærmeste chef eller en tidligere chef.
 • Udbygget cv: Vi udvælger på baggrund af cv'er, hvor der er redegjort for konkrete resultater samt faglige og uddannelsesmæssige kompetencer.
 • Alder: Talentet skal være under 36 år.
 • Diversitet: Talent 100 bygger ikke på en videnskabelig metode, men er blevet en institution, hvor Berlingske tilstræber at vise diversitet med hensyn til køn, uddannelse, faggrupper og virksomheder.

Talent 100-listen afspejler også, at den er blevet udvalgt af et dommerpanel på ni personer, der har haft ansvaret for hver deres kategori og har udvalgt talenter på hver deres måde og med deres værdier.

Dommerpanelet har i året bestået af følgende redaktører, kommentatorer og journalister fra Berlingske:

 • Mette Østergaard, chefredaktør
 • Anne Sophia Hermansen, kulturkommentator
 • Simon Bendtsen, redaktør og souschef
 • Nikolai Steensgaard, journalist
 • Mette Dalgaard, journalist
 • Thomas Bernt Henriksen, erhvervsredaktør
 • Morten Laugesen, økonomisk journalist
 • Birgitte Erhardtsen, journalist og kommentator
 • Vibe Hyltoft, journalist

Ligesom tidligere udgaver af listen er årets talenter i ni forskellige kategorier. Kategorierne er af vidt forskellig størrelse og afspejler dels antallet af indstillinger i hver kategori og dels, at der forskel på niveauet hos de indstillede kandidater.

Navnene på årets 100 talenter vil løbende blive offentliggjort frem til slutningen af maj med portrætter, der bliver skrevet af journalisterne Nikolai Steensgaard og Fie Dandanell.

Frem til slutningen af maj vil Berlingske også sætte fokus på talent med en række andre journalistiske satsninger. Det gør vi blandt andet i en spritny podcast, »Talent 100 med Ane Cortzen«, hvor hun interviewer bl.a. Microsoft-direktør Marianne Dahl, Nephew-guitarist Kristian Riis, Unity-stifter David Helgason og Netcompany-direktør André Rogaczewski.

Her kan du lytte til podcasten om Talent 100: »Talent 100 med Ane Cortzen«: