Viktor Axelsen spiller sig i stor finale i Indonesien

Viktor Axelsen vandt sin semifinale i to sæt og kan få dansk modstand i finalen ved Indonesia Open.

Viktor Axelsen har haft god grund til jubel i 2021. Her er han efter sin sejr ved Denmark Open i oktober. Claus Fisker/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Viktor Axelsen spillede sig lørdag i finalen ved Super 1000-turneringen Indonesia Open.

Den danske OL-guldvinder slog i sin semifinale Jonatan Christie fra Indonesien med 21-19, 21-15.

Christie ydede den danske stjernespiller hård modstand, men i sidste ende havde Axelsen den afgørende skarphed og klasse.

Axelsen, der førte 4-2 i indbyrdes opgør inden kampen, var bagud i det meste af første sæt, men aldrig med mere end tre point, og til sidst afgjorde han sættet med en vild baghånd uden for Christies rækkevidde.

Andet sæt blev endnu en hæsblæsende omgang. Axelsen kom foran 8-3, men Christie kæmpede sig tilbage på 12-12, inden en stærkt spillende Axelsen igen trak fra og til sidst knækkede indoneseren.

Senere lørdag havde Rasmus Gemke i sin semifinale chancen for at gøre søndagens finale ren dansk, men han tabte med cifrene 14-21, 7-21 til Kean Yew Loh fra Singapore, som fredag slog Hans-Kristian Vittinghus i kvartfinalen.

Gemke, der er nummer 13 på verdensranglisten, var med indtil 7-7 i første sæt, men derfra kunne han ikke følge med, og han tabte første sæt klart.

I andet sæt var danskeren chanceløs, og verdens nummer 26 vandt suverænt og sikrede sin finaleplads. Kean Yew Loh får dermed dansk modstander for tredje dag i træk i søndagens finale mod Axelsen.

Tidligt lørdag dansk tid tabte mixed doublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje med 16-21, 12-21 til japanerne Yuta Watanabe og Arisa Higashino i sin semifinale.

Indonesia Open er en Super 1000-turnering. Den har en samlet præmiepulje på 850.000 dollar, som svarer til 5,6 millioner danske kroner.

/ritzau/