Verdens bedste padelspillere kommer til Danmark i 2022

Padelsporten vokser og vokser i Danmark, og til næste år kommer verdens bedste spillere til landet.

Padel er på hastig fremmarch i Danmark, og nu kommer World Padel Tour til landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stephane De Sakutin/Ritzau Scanpix

I maj 2022 får Danmark besøg af verdens bedste spillere på både herre- og damesiden i den hastigt voksende ketsjersport padel.

Turneringen Danish Padel Open er således en realitet og bliver en del af World Padel Tour, som er den største tour i padelverdenen.

»Vi er sindssygt glade for det. Det har været et stort mål for os, siden vi gik i gang med det,« siger Mikael Thobo, som er den ene af to direktører i Danish Padel Open.

Danish Padel Open er i første omgang på kalenderen i 2022 og 2023, og hvis det går godt, er der mulighed for en femårig forlængelse af samarbejdet, fortæller Mikael Thobo.

Turneringen skal i 2022 finde sted i københavnsområdet, hvor Mikael Thobo satser på, at hovedturneringen kan finde sted i Royal Arena eller Ballerup Super Arena.

»Forhåbentlig kommer der en masse tilskuere. I Sverige blev 25.000 billetter udsolgt på to dage, men der er udviklingen af sporten også lidt længere fremme,« siger Mikael Thobo.

Padel er et hurtigt og intenst spil. Fire spillere – to mod to – forsøger at nedkæmpe hinanden, som man kender det fra en tennisdouble.

Men i forhold til det mere traditionsrige spil er banen noget mindre, og glasvægge kan tages i brug, når bolden skal over nettet.

Spaniere og argentinere er i øjeblikket de bedste i verden, og danske par kan få en helt unik mulighed for at krydse ketsjere med de allerbedste.

»Vi får nogle wildcards, som vi kan give til danskere. De kan komme med i de indledende runder, og så kan vi håbe, de overrasker og kommer rigtig langt,« siger Mikael Thobo.

Turneringen kommer til at bestå af en kvalifikationsturnering og en hovedturnering.

»Vi finansierer det selv, men vi ved fra andre lande, at kommuner er interesserede i at støtte op om det, så det kan være, vi laver et samarbejde. Så langt er vi ikke kommet endnu,« siger Mikael Thobo, som har den tidligere Cult-ejer Brian Sørensen med om bord som den anden direktør.

Padelsporten er på voldsom fremmarch i Danmark. I 2018 var der ifølge Dansk Padel Forbund 32 baner i Danmark. I dag nærmer det tal sig 250. Derfor er forbundet også henrykt over, at World Padel Tour nu kommer til Danmark.

»Det er helt crazy, at vi kan få World Padel Tour til Danmark. Sporten er stadig en forholdsvis ung sport i Danmark, men i de store internationale forbund har man lagt mærke til, at padel vækster helt vildt i Danmark.«

»Det er en af årsagerne til, at det her kan lade sig gøre,« siger Frederik Bentler, næstformand i Dansk Padel Forbund.

Forbundet kommer til at bidrage med op mod 100 frivillige til Danish Padel Open.

/ritzau/