»Vi Unge« lægger kursen om: »Vi har spurgt os selv, er det her 2021?«

I den nyeste udgave af Vi Unge, kan man på forsiden se kæresteparret Augusta Valentine Mikkelsen og Josefine Moody og deres forenede læber. I den seneste tid har ungdomsmagasinet givet sig selv en større relancering. Flere unge skal kunne spejle sig i indholdet, fortæller chefredaktøren.

Augusta Valentine Mikkelsen og Josefine Moody på den nye forside af Vi Unge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vi Unge
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I december udkom den første britiske Vogue-forside med to kvinder i et kys.

Tidligere på ugen satte en forside af Billie Eilish, også fra Vogue, rekord som det hurtigst likede billede i Instagrams historie.

I dag udkommer en dansk forside af to kvinder, der kysser.

Kæresteparret er 20-årige Augusta Valentine Mikkelsen og 26-årige Josefine Moody.

»Vi håber, at det kan være med til at normalisere forhold, uanset hvordan de ser ud. Det var en mulighed for måske at hjælpe unge piger til at være mere accepterende over for sig selv. Og ellers bare blive oplyst,« siger Josefine Moody.

»Snakker man om store traditionelle medier i Danmark, kan det godt være den første forside at to kvinder, der kysser.«


Ifølge Vi Unge selv, er forsidebilledet det første af sin slags i Danmark.

Det er dog ikke muligt at bekræfte, fordi definitionen vil variere, lyder det fra Karen Klitgaard Povlsen, lektor emeritus i medie- og kulturanalyse.

»Det er svært at udelukke, at det aldrig er set før på en dansk forside. Det kommer an på, hvordan man definerer et dansk medie, og om man tæller absolut alle medier og magasiner med. For jeg kan kun forestille mig, at det har været på et mindre nichemedie på et tidspunkt. Men snakker man om store traditionelle medier i Danmark, kan det godt være den første forside, hvor to kvinder kysser.«

Forsidebilledet suppleres i bladet af et interview med parret om oplevelser og udfordringer med hensyn til forhold og seksualitet.

Udgivelsen står muligvis i kontrast til, hvordan mange husker Vi Unge – som et blad med pinlige historier, en guide til at fange drenges opmærksomhed og sider dekoreret med hjerter og nuancer af lyserød. Dagens forside er en del af den relancering af Vi Unge, der viste sig fra 1. februar, fortæller chefredaktør Nikita Hoffmann Andersen:

»Alt, der havde at gøre med Vi Unge, har vi haft oppe at vende. Vi har spurgt os selv, er det her 2021? Er det tidssvarende? I den forbindelse har vi inviteret mere samfundsaktivistisk stof indenfor – temaer som sexisme, køn, iværksætteri og depression – for flere unge skal kunne spejle sig i vores indhold.«

Forsidebilledet var ikke et forsøg på at virke »mega woke«, fortæller chefredaktøren.

»Inspirationen bag kyssebilledet kom fra et af Josefine og Augustas private Instagrambilleder. Jeg tror, at der er en generel bevægelse på tværs af medier og popkultur. Vi er trætte af glansbilleder og klar til flere helt almindelige mennesker og bredere repræsentation. Det er ikke kun vores magasin.«