Uvaccinerede NBA-spillere går strenge coronakrav i møde

Det bliver en lettere hverdag for vaccinerede NBA-spillere i denne sæson end for dem, som ikke er vaccineret.

LeBron James fra Los Angeles Lakers har valgt at blive vaccineret før den kommende sæson. Han vil ikke blande sig i, hvad andre gør. Harry How/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Basketballspillere, der ikke er vaccineret mod coronavirus, imødeser en lang liste af restriktioner i den kommende NBA-sæson. Det skriver ESPN.

Vaccination er ikke obligatorisk i NBA, men mindst 90 procent af spillerne er blevet vaccineret. Det oplyste Michele Roberts, der er direktør i spillerforeningen NBA Players Association, til Yahoo Sports i juli.

ESPN skriver, at NBA er ved at afslutte en aftale med spillerforeningen om sikkerhed og sundhed i ligaen.

Den aftale betyder, at ikkevaccinerede spillere skal overholde mange af de samme restriktioner som i sidste sæson.

Vaccinerede spillere vil til gengæld have langt færre restriktioner, og de skal blandt andet ikke testes på daglig basis. De skal kun testes, hvis de har symptomer eller har været i nær kontakt med en smittet.

Spillere, der ikke er vaccineret, skal derimod testes dagligt, før de ankommer til træningsfaciliteter, deltager i klubaktiviteter eller interagerer med andre spillere eller trænere.

De må heller ikke spise indendørs i samme rum som andre spillere, og de skal befinde sig i et omklædningsrum, der er så langt væk fra de øvrige spilleres som muligt.

De skal også i karantæne i syv dage, hvis de er i nær kontakt med en smittet. Vaccinerede spillere skal kun i karantæne i særlige tilfælde.

Los Angeles Lakers-stjernen LeBron James er en af de spillere, der har valgt at tage vaccinen, men han forklarer, at han var meget skeptisk.

»Jeg snakker ikke om andre mennesker, og hvad de bør gøre. Jeg mener ikke, at jeg personligt skal blande mig i, hvad andre gør med deres krop.«

»Jeg ved, at jeg var meget skeptisk omkring det, men efter at have lavet min egen research, så følte jeg, at det passede bedst for mig, min familie og mine venner,« siger LeBron James.

/ritzau/