Troede du Touren var slut? Kvinderne har taget over – her er de danske håb

For første gang i 30 år får kvinderne lov til at cykle Tour de France. Og startskuddet har allerede lydt i dag i Paris. Blandt kvinderne er der tre danskere – og der er håb om sejr.

Cecilie Uttrup Ludwig kører for FDJSuez-Futuroscope. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opdateret 26/7: Det fremgik tidligere, at kvinderne sluttede løbet på Champs-Élysées. Det fremgår af Tourplanen, at de slutter på La Planche des Belles Filles. Du kan se hele planen her.

Når de mandlige ryttere i dag har kørt de sidste meter over brostenene i Paris i årets Tour de France – er kvinderne allerede sendt afsted.

Tre danskere er blevet udtaget til at skulle cykle Tour de France for kvinderne, og Danmark kan godt lade champagneglassene stå fremme efter Vingegaards sejr. For der er håb om danske sejre.

Kvindernes Tour de France strækker sig over otte dage – otte etaper. De starter og slutter i Paris. Den første etape startede på ikoniske Champs-Élysées. Det er første gang siden 1989, at der afholdes et officielt Tour de France-etapeløb for kvinder.

Emma Norsgaard har udset sig første og anden etape som sine muligheder for at køre i den gule trøje. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Hartmann/Reuters/Ritzau Scanpix.

Emma Norsgaard er en af de tre danske kvinder, der skal deltage i Touren, som starter i dag. Den 22-årige rytter fra Silkeborg er ramt af den gule feber.

»Jeg har udset mig første og anden etape som mine muligheder for at køre i den gule trøje,« fortæller Emma Norsgaard til TV Midtvest.

Hun kører for det spanske cykelhold Movistar, der har den hollandske stjerne Annemiek van Vleuten på holdet – en af Tourens helt store favoritter.

Norsgaard er blandt andet to gange vinder af enkeltstart i Danmark i 2022 og 2021 og vinder af sjette etape i Giro d'Italia Internazionale Femminile i 2021.

Og så kan det jo være, at hun kan få lidt gode tip fra sin mand, Mikkel Bjerg, der har deltaget for Danmark i mændenes Tour de France de seneste tre uger.

Tidligere OL-vinder

Julie Leth er endnu en fra den danske trio i Paris. Den 30-årige cykelrytter har gennem flere år været en af Danmarks store stjerner på cykelscenen.

Her står Amalie Dideriksen (tv.) og Julie Leth (th.), da de har vundet andenpladsen i parløb for kvinder til OL i 2021 i Tokyo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Greg Baker/AFP/Ritzau Scanpix.

Hun har blandt andet haft stor succes som banerytter, hvor hun har vundet EM ad flere omgange. Og så hapsede hun en sølvmedalje til OL i parløb i 2021.

Hun cykler for Uno-X Pro Cyckling Team – ikke et hold, der har klassementsforhåbninger. Derfor er der større luft til, at Leth kan forsøge at gå efter etapesejre.

Grusetape til Cecilie

Og så til sidste triomedlem – den sprudlende Cecilie Uttrup Ludwig.

Hun er 26 år og kører for det franske hold FDJSuez-Futuroscope. I år kunne hun bryste sig af titlen som dansk mester i landevejscykling, og både i 2016, 2017 og 2018 var hun dansk mester i enkeltstart – og hun går da også efter sejren i dette cykelløb.

»Drømmen og målet er at komme på podiet. Selvfølgelig drømmer man også om at køre i den gule trøje, for den er så ikonisk. Og så har jeg udset mig nogle etaper, hvor det kunne være spændende at køre for sejren, blandt andet tredje etape, der slutter opad, og fjerde etape, som er en grusetape,« siger hun til DR.

Under Giro d'Italia for kvinderne delte hun formandskabet på holdet med den italienske kollega Marta Cavalli. I årets Tour de France er det Cavalli, der skal hjælpe den danske rytter til at nå de store mål.

Alt kan ske i cykelsport – og de danske kvinder har nu afsluttet den første etape.