Tour de France rykkes en uge frem i 2021

Tour de France 2021 er rykket, så det starter 26. juni. Det kan betyde, at Danmark ikke huser løbets start.

(ARKIV) Tour de France direktør Christian Prudhomme under pressemøde om Tour de France på Københavns Rådhus, torsdag den 21. februar 2019. Den franske region Bretagne bringes i spil som startby for Tour de France i 2021 i stedet for København. Det skriver avisen Le Telegramme ifølge Ritzau torsdag den 23. juli 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den Internationale Cykelunion (UCI) bekræfter, at Tour de France 2021, der efter planen skal begynde i Danmark, rykkes frem, så det begynder 26. juni og ikke 2. juli.

Det sker i en pressemeddelelse fra UCI, hvor cykelkalenderen for 2021 offentliggøres.

Ved at rykke starten til 26. juni slutter løbet 18. juli. Det betyder, at Tour de France alligevel ikke kolliderer med OL i Tokyo, der på grund af coronapandemien er udsat fra sommeren 2020 til sommeren 2021, som det ellers ville have gjort.

De nye datoer betyder med al sandsynlighed, at Tour de France-starten alligevel ikke kommer til Danmark i 2021, da startdatoerne vil kollidere med EM i fodbold, hvor København er vært for fire kampe.

Derfor forhandler man om en udskydelse af den danske Tour de France-start. Det sagde Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), i fredags. Han tilføjede, at han ser det som mest sandsynligt, at den danske Tour-start i 2021 skubbes et år.

Ritzau har tirsdag forsøgt at få en kommentar fra Frank Jensen, men indtil videre uden held.

Ritzau har været i kontakt med direktøren for den danske Tour de France-start, Alex Pedersen, der oplyser, at der ikke er noget nyt siden i fredags. Han har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Torsdag berettede avisen Le Telegramme, at den franske region Bretagne er bragt i spil som vært for Tour de France-starten i 2021 i stedet for København.

Mediet skrev, at regionen er blevet tilbudt Tour-starten af arrangøren Amaury Sport Organisation (ASO) som en plan B, så man kunne rykke løbet og slippe for at kollidere med OL næste år.

/ritzau/