Juventus klemmer op til 171 millioner ud af Ronaldo-salg

Juventus oplyser, at klubben taber penge på salget af Cristiano Ronaldo til Manchester United.

Cristiano Ronaldo nåede at score 101 mål i sine tre sæsoner i Juventus. Nu skifter han til Manchester United, hvor han tidligere har spillet. Miguel Medina/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cristiano Ronaldo kan koste Manchester United op til 23 millioner euro (171 millioner kroner).

Det oplyser Juventus tirsdag på sin hjemmeside, hvor den italienske fodboldklub detaljeret fremlægger tallene fra aftalen.

I første omgang kan Juventus se frem til at modtage 15 millioner euro (112 millioner kroner) fra United over fem år.

Derudover kan beløbet stige med otte millioner euro (59 millioner kroner), hvis 36-årige Ronaldo opnår specifikke præstationsbaserede mål.

Juventus, der købte Ronaldo hos Real Madrid for tre år siden, meddeler også, at klubben taber 14 millioner euro (104 millioner kroner) på handlen på grund af nedskrivninger.

Manchester United bekræftede købet af Ronaldo i fredags. Tirsdag oplyser Premier League-klubben, at parterne er blevet enige om Ronaldos personlige vilkår og en toårig kontrakt med option på yderligere et år.

»Manchester United er en klub, der altid har haft en speciel plads i mit hjerte, og jeg er overvældet over alle de beskeder, jeg har modtaget siden fredagens udmelding.«

»Jeg kan ikke vente med at spille på Old Trafford foran et fyldt stadion og se alle fansene igen,« siger Ronaldo til Uniteds hjemmeside.

Juventus har også reageret på transfermarkedet og hentet en erstatning for Ronaldo.

Angriberen Moise Kean, der tidligere har spillet i Juventus, er lejet i engelske Everton. Juventus har også sikret sig en købsoption på den 21-årige italienske angriber.

Moise er Kean er i første omgang lejet frem til sommeren 2023, som klubben betaler syv millioner euro (52 millioner kroner) for.

Juventus har sikret sig en købsoption på Moise Kean for 28 millioner euro (208 millioner kroner). Beløbet kan stige med maksimum 22 millioner kroner i form af forskellige bonusser.

/ritzau/