Joachim Persson straffet for matchfixing

Den tidligere badminton-stjerne Joachim Persson er blevet straffet for matchfixing.

Joachim Persson er ikke længere aktiv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Ifølge det internationale badminton (BWF) har han 'fejlet i at indberette brud på reglerne til BWF'.

Den tidligere danske badmintonspiller har fået en karantæne på 18 måneder - og det gælder alle tænkelige funktioner inden badmintonsporten: Som spiller, administrativt, som træner, som dommer, i udvikling.

Det skriver TV 2 Sport. Ifølge mediet skulle Joachim Persson ifølge afgørelsen have brudt reglerne for 'placering af væddemål og uregelmæssige kampresultater' i to kampe.

Her skulle han i single have tabt første sæt for herefter at vinde kampen. Ifølge TV 2 fremgår det ikke af afgørelsen, hvem modstanderne var i de pågældende kampe.

Opdateret: B.T. har også set afgørelsen fra det internationale badmintonforbund, og her fremgår det også, at Joachim Persson skal betale sagens omkostninger på lige omkring 30.000 kroner. Høringen fandt sted 18. marts, og karantænen iværksættes øjeblikkeligt, når han er blevet informeret om den. Det fremgår også af skrivelsen fra BWF, at Joachim Persson var anklaget for ikke at ville samarbejde med badmintonforbundet.

Joachim Persson er i dag 35 år.

Da han var på toppen, nåede han op på en sjetteplads på verdensranglisten, og blandt de seneste triumfer kan nævnes DM-guldet med Greve i  2015.

Senest har Joachim Persson dog virket som træner.

Det er sket i Indien, hvor han har stået i spidsen for holdet Pune 7 Aces i den indiske liga. Her blev han annonceret som træner i efteråret 2018, og han var i gang med holdkampene i januar. Det skete blandt andet med de danske spillere Line Kjærsfeldt og Mathias Boe på holdet.

Og det er også sket i den danske klub Langhøj, hvor han ud over trænerrollen har været sportschef.