»Han har en helt særlig stædighed«

Den nyslåede OL-guldvinder Viktor Axelsen, som på bare to år lærte at tale fejlfrit mandarin, har siden karrierens start udvist en ekstrem målrettethed.

Viktor Axelsen vandt guld mod Chen Long i badmintonfinalen ved OL i Tokyo mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hamad I Mohammed/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er en særlig målrettethed over Viktor Axelsen, som adskiller ham fra mange andre topatleter, og som har været en afgørende drivkraft på hans vej mod titlen som olympisk badmintonmester.

Det fortæller den danske badmintonstjernes mentaltræner gennem flere år, Carsten Oldengaard.

»Et særligt træk ved Viktor Axelsen er, at han er ekstremt målrettet,« siger Carsten Oldengaard.

»Herovre i Jylland ville man sige, at han er stædig. Han har en helt særlig stædighed, både hvad angår resultaterne og processerne. Det vil sige, at han dykker ned i alle detaljer på sit område,« siger Carsten Oldengaard, som var mentaltræner for den 27-årige badmintonspiller, fra han i 2013 var nummer 24 på verdensranglisten og frem til, at han i 2017 var verdensranglistens nummer ét.

Carsten Oldengaard peger som eksempel på Viktor Axelsens stædighed på, at han tidligt i sin karriere selv sørgede for at booke sportshaller og baner for at få lov at træne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pedro Pardo/AFP/Ritzau Scanpix.

»Rolig, konkurrenceminded drage«

Allerede tidligt i sin karriere gjorde Viktor Axelsen sig bemærket ved at lære sig at tale tilsyneladende fejlfrit mandarin på bare to år – hvilket ikke har gjort begejstringen mindre hos de mange kinesiske fans, som har givet ham tilnavnet »rolig, konkurrenceminded drage«.

Det var også Viktor Axelsen selv, der i erkendelse af sin usædvanlige højde for en badmintonspiller kontaktede den 191 centimeter høje badmintonspiller Bao Chunlai for at trække på kineserens erfaring som høj spiller.

»Når han går op i noget, gør han det fuldt ud. Og han bliver på sagen, indtil han har opnået det, han har sat sig for,« siger Carsten Oldengaard.

Han peger som et andet eksempel på, at Viktor Axelsen tidligt i sin karriere selv sørgede for at booke sportshaller og baner for at få lov at træne.

I dagens finale slog Axelsen den olympiske mester fra 2016, kineseren Chen Long, med cifrene 21-15, 21-12.