Gentofte kaprer tidligere ishockeystjerne som ny træner

Nichlas Hardt bliver træner for Gentofte Stars i den næstbedste række. Jesper Duus gør ham selskab i boksen.

Nichlas Hardt spillede 154 landskampe og huskes formentlig bedst for sit sene sejrsmål mod Finland i Boxen i 2018. Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den mangeårige ishockeylandsholdsspiller Nichlas Hardt forsøger sig nu som træner.

Hardt, der stoppede sin aktive karriere i foråret, skal i den kommende sæson stå i spidsen for Gentofte Stars i den næstbedste række. Her bliver han del af en prominent trænerduo og får Jesper Duus som makker.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

»Nichlas Hardt behøver vist ingen dybere introduktion over for medlemmer i Gentofte Stars.«

»Alle kan glæde sig til en dedikeret indsats for klubbens talenter de vil få glæde af Nichlas' gode indstilling til sporten samt mange års international erfaring, både i klub- og ikke mindst landsholdsregi,« siger Gentofte-formand Søren Øverup.

Den nye Gentofte-træner er en af landsholdets mest markante VM-profiler i det seneste årti.

Han spillede ti VM-turneringer og huskes formentlig bedst for sit sejrsmål kort før tid, da Danmark besejrede Finland 3-2 ved VM på hjemmebane i Herning.

Efter en lang udlandskarriere i svensk og finsk ishockey vendte Hardt i 2020 tilbage til Danmark. I to sæsoner vandt han guld og sølv med Rungsted, inden han indstillede karrieren i foråret.

Ved siden af jobbet i Gentofte skal Hardt være assisterende træner for U18-landsholdet. Her får han selskab af en anden tidligere landsholdskæmpe i form af Morten Madsen.

/ritzau/