FCK-spiller får dansk statsborgerskab og landsholdstrøje

DBU overrakte Mohamed Daramy en dansk landsholdstrøje, da han mandag blev dansk statsborger.

Mohamed Daramy har spillet 20 kampe og scoret tre mål for FC København på tværs af alle turneringer i efterårssæsonen. Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

FC København-spilleren Mohamed Daramy er blevet dansk statsborger.

Det skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) i et opslag på Twitter.

Fodboldforbundet var til stede ved mandagens grundlovsceremoni på Hvidovre Rådhus. Her fik den lovende offensivspiller overrakt en dansk landsholdstrøje af DBU's talentudviklingschef, Flemming Berg.

Både Daramy og DBU har kæmpet for, at han skulle få dansk statsborgerskab.

Berg har allerede udtrykt ønske om at få Daramy ind i det danske landsholdsapparat, hvilket nu bliver muligt.

»Det glæder os. Det skal ikke være nogen hemmelighed. Statsborgerskabet er noget, som der er blevet arbejdet rigtig hårdt og rigtig længe på, at han kunne få.«

»Så vi er rigtig glade. Først og fremmest på Mohameds vegne, men også på egne vegne, for han er en dygtig spiller,« sagde Flemming Berg lørdag til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet har Daramy været inde omkring U15-talentcentret, men fordi han ikke havde dansk pas, kunne han ikke udtages til U16-landsholdet.

Daramy, hvis forældre stammer fra Sierra Leone, fylder 18 år tirsdag 7. januar.

Han har boet hele sit liv i Danmark og tidligere fortalt, at han går efter at bære de rød-hvide farver i landsholdsregi.

»Det har altid været en drøm for mig at spille for de danske landshold. Jeg føler mig dansk, og jeg synes, at jeg har arbejdet hårdt for at nå dertil, hvor jeg er,« sagde han i november til Tipsbladet.

Mohamed Daramy har spillet 20 kampe og scoret tre mål for FC København på tværs af alle turneringer i efterårssæsonen.

/ritzau/