FCK får undskyldning fra minister efter verbalt angreb

Mattias Tesfaye har sent mandag aften undskyldt, efter at ministeren luftede en holdning til to FCK-spillere.

Mattias Tesfaye (S) har fjernet sit tweet, men FCK kræver en officiel undskyldning. (Arkivfoto). Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FC København bad tidligere mandag udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye om en undskyldning efter politikeren havde luftet en kommentar på Twitter. Og den er han nu kommet med.

Få timer forud for mandagens opgør mod Manchester United i Europa League, skrev Tesfaye ifølge FCK følgende på Twitter:

»FCK-United? Jeg kunne aldrig drømme om at håbe de klubber nogensinde vandt en fodboldkamp. Men hvem håber jeg mest på taber? Jeg håber på nederlag til Judas Stage og Kamil Paycheck«.

Kommentaren henviste formentlig til de to FCK-spillere Jens Stage og Kamil Wilczek.

De to spillere har hver især været klubikoner i henholdsvis AGF og Brøndby, som er to af FCK's konkurrenter i Superligaen. Ifølge FCK har Tesfaye senere fjernet sit tweet.

Fodboldklubben krævede dog en undskyldning.

»Én ting er, at der kan være en hård tone mellem fans, men at en minister bruger en sådan tone, finder vi helt uforståeligt og uacceptabelt,« lød det fra på klubbens hjemmeside.

»Det er forkert over for spillerne, men det er det i høj grad også over for spillernes familier, der i forvejen har måttet stå model til meget. Derfor forventer vi naturligvis en lige så officiel undskyldning fra ministeren, som hans angreb var det.«

FCK fandt det desuden besynderligt, at en dansk minister ikke ønsker klubben det bedste, da FCK beskæftiger hundredvis af mennesker.

Sent mandag aften var Mattias Tesfaye så på Twitter igen med en undskyldning. Den lyder såleledes:

»Undskyld! For mig er fodbold sjov og ballade og drilleri mellem klubberne. Men jeg blev gjort opmærksom på, at mit tweet blev læst i forlængelse af nogle vanvittige trusler mod spillerne. Og så er det ikke sjovt længere. Alt det bedste til Stage og Kamil«.

/ritzau/