Dobbelt majorvinder savner invitation til omstridt tour

LIV Golf har været udsat for kritik, men det rør ikke John Daly, der derimod savner en turneringsinvitation.

John Daly vandt i 1990'erne to majorturneringer, og amerikaneren spiller i dag på PGA Tour Champions, som er for spillere over 50 år. (Arkivfoto). Andrew Boyers/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske golfspiller John Daly har tigget om en invitation til den kontroversielle golftur LIV Golf hos turneringens kommissær, Greg Norman.

Daly spiller lige nu på PGA Tour Champions, som er en tour for spillere over 50 år. Her føler han sig ikke godt nok betalt, i forhold til det arbejde han lægger i det.

»Jeg vil hellere spille med amatører end professionelle nogle gange, men vi er nødt til at blive kompenseret for det,« siger Daly i et interview med Piers Morgan.

Daly mener, spillerne i LIV Golf bliver godt betalt. Ved den seneste LIV-turnering var førstepræmien på fire millioner dollar (30 millioner kroner), mens nummer ti kunne indkassere 648.000 dollar (fem millioner kroner).

»De spiller for mange penge, men de drenge, der er på den tour, fortjener også de penge.«

»Der er mange andre, der efter min mening også fortjener den slags penge, især denne gamle mand,« udtaler Daly, mens han peger på sig selv.

LIV Golf har været omstridt på det seneste, da Touren er støttet økonomisk af den offentlige saudiarabiske investeringsfond.

Kritikken går derfor på, at Saudi-Arabien forsøger at »sportswashe« dets internationale omdømme ved blandt andet at afholde lukrative sportsbegivenheder, på trods af at landet i flere tilfælde overtræder menneskerettighederne.

Denne kritik ønsker John Daly dog ikke at forholde sig til.

»Piers, lad os ikke snakke om det. Sponsorerne til PGA Touren ønsker ikke at blive nævnt i sammenhæng med dem. Politikken i alt det er så dum.«

Daly foretrækker fokus på selve golfen.

»Jeg ønsker bare – for at summere det op – at hver eneste tour ville gå sammen, så det hele kunne samles, for golf er sådan et godt spil.«

En invitation til LIV har dog lange udsigter for John Daly.

»Greg siger, han ikke inviterer flere, og jeg er for gammel,« siger Daly med reference til Greg Norman.

John Daly er dobbelt majorvinder. Tilbage i 1991 vandt han PGA Championships og fire år senere British Open.

/ritzau/