Her har du den perfekte vin til vildt

Det magre, men også kraftige og karakterfulde vildtkød kræver noget særligt af vinen. Søren og Søren undersøger hvad.

»Søren Franks Vinkælder« med Søren Frank og Søren Jacobsen Damm Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vildtsæsonen er skudt ind, og vildt er noget af det lækreste kød, vi har. Smagen er dyb og på en eller anden måde meget mere dyrisk end kødet fra almindelige tamme husdyr, og så har det en umiskendelig tone af underskov og forfald. Vildt er desuden ekstremt fedtfattigt, faktisk så magert, at man skal passe på ikke at tilberede det for meget, for så bliver det knasende tørt.

Vildt har det godt med sødme – måske fordi kødet ofte i sig selv har en sødmefuld tone. Det traditionelle tilbehør indbefatter derfor ofte syltede bær og frugter samt sukkerglaserede kartofler og kastanjer.

Sådan er det også med vinen, den skal også helst have en vis portion sødme. Ikke som i en dessertvin, men som i en frugtig og saftig rødvin med masser af bærsødme og uden for meget tør garvesyre.

Søren og Søren har i denne uge stegt en kronhjortefilet og sat sig for at teste hvilken vintype, som egner sig bedst til skovens smagfulde konge.

Vi smager følgende vine:

2018 Pernand-Vergelesses 1 cru »Ile de Vergelesses«, Chandon de Briailles (495 kroner L’Esprit du vin)

2016 Lalande de Pomerol, Chateau de Tournefeuille (195 kroner L’Esprit du Vin)

2019 Crozes-Hermitage »Georges«, Domaines les Bruyères (180 kroner v. 2 fl. Bichel)

2016 Châteauneuf-du-pape vieilles vignes, Domaine Villeneuve (378 kroner Glad Vin/Rosforth)

2008 Barolo »Vigna Rionda«, Luigi Oddero (1.200 kroner Bichel)