Øjeblikket, alle snakker om: Pludselig gik skuespilleren op og slog Chris Rock i ansigtet

En joke fra scenen fik skuespilleren Will Smith til at gå amok under søndagens Oscar-overrækkelse. Optrinet lagde en skygge over showet, der blev afsluttet med en overraskende pris til netop Will Smith.

 
Den amerikanske stand up-komiker Chris Rock er kendt for grænseoverskridende kommentarer, men ingen havde nok regnet med at hans joke om Will Smiths kone, Jada Pinkett Smith, ville blive det øjeblik, alle talte om under søndagens Oscar-fest. Kilde: Oscar Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske stand up-komiker Chris Rock er kendt for grænseoverskridende kommentarer, men ingen havde nok regnet med at hans joke om Will Smiths kone, Jada Pinkett Smith, ville blive det øjeblik, alle talte om under søndagens Oscar-fest.

Jada Pinkett Smith har længe lidt af alopeci, pletvis hårtab, som har fået hende til at klippe alt håret af. Hendes udseende blev kommenteret af Chris Rock, da han skulle præsentere kategorien for årets dokumentar, hvor danske »Flugt« også var nomineret.

»Jada Pinkett Smith – jeg glæder mig til G.I. Jane 2,« sagde Rock med henvisning til filmen, der fik Demi Moore til at rage håret af i 1997.

Men joken blev ikke godt modtaget af Will Smith, der gik op til scenen og stak Chris Rock en lussing.

Se videoen i toppen af artiklen.

Efterfølgende vandt Will Smith en Oscar, som han modtog med tårer i øjnene. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN SNYDER.

»Hold min kones navn ude af din fucking mund,« råbte Will Smith, da han igen sad i salen. Sekvensen fik Twitter til at gløde af spørgsmål fra folk, der ikke kunne gennemskue om optrinet var aftalt eller ægte.

Showet gik kort efter i sort, og da transmissionen kom tilbage, stod rapperen Sean Combs, også kendt som Diddy, på scenen.

»Jeg vidste ikke, at dette ville blive den mest spændende Oscar-fest nogensinde,« sagde Diddy, før han opfordrede »Will og Chris« til at løse situationen som en familie og med masser af kærlighed.

Også de danske kommentatorer på TV 2 virkede rystede.

»Vi glemte helt at fokusere på, at »Flugt« slet ikke vandt prisen for bedste dokumentar,« sagde TV2s vært, Michele Bellaiche, der mente, at »alt tyder på at det ikke var en joke«. Heller ikke filmekspert Søren Frellesen kunne gennemskue, om optrinet var ægte eller bare skuespil.

Øjeblikket, hvor Chris Rock får en lussing. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN SNYDER.

»Men jeg hæfter mig ved, at han sagde »fucking«. Det må man ikke på amerikansk fjernsyn, så det var nok ikke aftalt,« sagde Søren Frellesen, der ikke mente, at joken var specielt grænseoverskridende.

En mand der »forsvarer sin familie«

Hvis man havde været i tvivl, om optrinet var skuespil, blev det dog manet i jorden, da Will Smith modtog prisen som årets bedste skuespiller for »King Richard«.

Tårevædet og grådkvalt modtog Will Smith sin første Oscar med en undskyldning til Akademiet og de andre nominerede. Chris Rock nævnte han ikke. Til gengæld tog han udgangspunkt i sin rolle som Richard Williams, der er far til tennisstjernerne Serena og Venus Williams.

»Richard Williams har altid forsvaret sin familie. Nu er jeg endt som den skøre far, de altid sagde, Richard Williams var. Kærlighed får os til at gøre skøre ting,« sagde Will Smith, der også sagde, at han følte sig »overvældet af de ting, han bliver budt«.

»Jeg ved, at det, vi gør, kræver, at man kan tage overgreb, at du kan tale, når folk siger vanvittige ting om dig. Jeg ved, at vi skal leve med andre folks disrespekt, at du skal sige, at det er okay;« siger Will Smith, før han afsluttede talen med:

»Jeg håber, at jeg bliver inviteret igen«.

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, altså akademiet der står for Oscar-uddelingerne, skrev efter showet på Twitter om episoden. Det kan lyde på kommentaren som om, der kan komme konsekvenser for Smith senere, men ikke øjeblikkeligt.

»Akademiet tolererer ikke vold i nogen form. I aften er vi glade for at fejre Oscar-vinderne, som fortjener dette øjebliks anerkendelse fra deres fagfæller og fra filmelskere verden over,« skriver akademiet.

Opdateret 07:40 med udtalelse fra The Academy of Motion Picture Arts and Sciences.