Nyt Netflix-hit har alt det, man kan drømme om i en krimiserie

Serieversionen af Michael Connelys spillefilm »The Lincoln Lawyer« er ikke nyskabende på nogen måde, men har til gengæld alt det, man kan drømme om i en krimiserie.

 
Trailer til filmen: »The Lincoln Lawyer«. Video: Netflix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nogle gange behøver tv-serier – eller kultur som sådan for den sags skyld – ikke at opfinde den dybe tallerken. Eller at være baseret på virkelige begivenheder eller på anden vis tale ind i den tid, vi lever i.

Nogle gange er det faktisk helt og aldeles okay, hvis det bare emmer af bundsolidt håndværk og tydeligt er skabt af folk, der ved, hvad de laver.

Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo) kaldes The Lincoln Lawyer, fordi han har så travlt, at han aldrig er på sit kontor, men bare arbejder i sin bil på vej fra retssag til retssag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Netflix.

Kompetente kræfter

»The Lincoln Lawyer« er baseret på bøger af en af USAs mest populære krimiforfattere, Michael Connelly – som også står bag 23 bøger om kriminalbetjenten Harry Bosch, der er blevet til en utrolig vellykket serie, der kan ses på HBO og Amazon Prime. Og så er den skabt af David E. Kelley, der nærmest har opfundet advokatserien og blandt andet har kreeret »L.A. Law«, »The Practice« og »Boston Legal«.

Det er med andre ord krimiseriernes svar på, hvis Bruce Springsteen og Bob Dylan besluttede sig for at indspille en plade sammen. Ikke nødvendigvis nyskabende eller -tænkende, men eddermaneme kompetent lavet.

Mange ting om ørerne

Og kompetent er lige, hvad »The Lincoln Lawyer« er. The Lincoln Lawyer er Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo), der efter en ulykke er blevet afhængig af oxycodon. Han er blevet stoffri, men har ikke praktiseret i mere end et år. Indtil han bliver tvunget/hjulpet tilbage til advokatgerningen, da en advokatkollega bliver skudt og viser sig at have testamenteret sin praksis til Haller.

Sammen med sin assistent (som også er hans ekskone nr. 2), Lorna, og hans efterforsker Cisco (som er tidligere biker og i øvrigt kærester med Lorna) ryger Haller hovedkuls ud i en række småsager, som han uden forberedelsestid må forsøge at klare, samtidig med at han skal arbejde med en højtprofileret sag om en IT-millionær, der er sigtet for at have myrdet sin kone og hendes elskerinde, OG han graver også i, hvem der egentlig skød hans forgænger, OG han skal også lige hjælpe statsadvokaten Maggie McPherson (som er hans ekskone nr. 1 og mor til hans barn) i en sag om menneskesmugling. Og så er der også lige noget med en sag fra Hallers fortid, der spøger.

Mickey Haller med dem, der i hans telefon hedder »Ekskone 1« (Neve Campbell) og »Ekskone 2« (Becki Newton). Fold sammen
Læs mere
Foto: Netflix.

Perfekt til at ødelægge din nattesøvn

Der mangler sandelig ikke handlingstråde i »The Lincoln Lawyer«, men de er smukt vævet sammen, og uden at man nødvendigvis hyperventilerer, er det hele tiden spændende, og serien er perfekt egnet til at spolere din nattesøvn.

Nogle vil kunne huske, at »The Lincoln Lawyer« faktisk er filmatiseret i spillefilmsform i 2011 med Matthew McConaughey i hovedrollen, og, bevares, Manuel Garcia-Rulfo er ikke Matthew McConaughey, men han spiller hovedrollen glimrende med masser af brysk latino-charme, og fortællingen fungerer faktisk bedre i serieform, fordi hovedhistorien med masser af tvists får tid til at folde sig ud, mens der samtidig er plads til sideplots – som også er fyldt med overraskelser

I Michael Connelys bøger eksisterer Harry Bosch og Mickey Haller i øvrigt i samme univers (de er fætre) og optræder nogle gange i hinandens bøger. Hvis der også kommer en crossover i serieform, skal jeg simpelthen ikke bede om mere fra krimiguderne.

»The Lincoln Lawyer«. Krimiserie, Ti afsnit a 46-55 minutter. Serieskabere: Ted Humphrey, David E. Kelley. Med: Manuel Garcia-Rulfo, Neve Campbell, Becki Newton, Jazz Raycole, Angus Sampson, m.fl. Premiere 13. maj på Netflix.