V-ordfører om ny udnævnelse af socialdemokratisk »partisoldat«: »Det flugter med regeringens tidligere historie«

Regeringen har i særlig høj grad valgt »røde partisoldater« til vigtige stillinger, mener Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen.

Torsten Schack Pedersen, der er Venstres erhvervsordfører, er ikke overrasket over, at Martin Rossen (på billedet) er udpeget som bestyrelsesmedlem i ny fond. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lene Esthave/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er mildest talt ikke overraskende, at tidligere særlig rådgiver for Mette Frederiksen (S), stabschef i Statsministeriet og nuværende vicedirektør i Danfoss Martin Rossen, er blevet udpeget som bestyrelsesmedlem i erhvervsministeriets nye fond, Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Det mener Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen.

»Fonden er jo grundlæggende et ønske fra fagbevægelsen og ikke fra dansk erhvervsliv. At regeringen bruger det som anledning til at udpege en tidligere rådgiver for Mette Frederiksen, flugter desværre tæt med regeringens tidligere historie,« lyder det fra Torsten Schack Pedersen.

Allerede for cirka tre år siden pressede fagbevægelsen på, for at flere statslige fonde skulle fusioneres. Den nye fond er en sammenlægning af de tre eksisterende statslige fonde Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond.

Den socialdemokratiske regering har fået kritik for at ansætte partisoldater på poster som pressechefer. Kort efter folketingsvalget i 2019 beskrev Berlingske eksempelvis, at otte ministerier havde fået ny pressechef, hvoraf seks af dem havde bånd til regeringen.

Erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V) er ikke overrasket over, at Mette Frederiksens tidligere toprådgiver nu bliver udpeget til en ny fond. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix (arkiv).

Ansættelserne vakte opsigt på Christiansborg, fordi stillingen som pressechef – i modsætning til stillingen som særlig rådgiver, der kan blive ansat uden at stillingen er slået op – er en del af det partineutrale embedsværk.

»Den socialdemokratiske regering har i særlig høj grad valgt røde partisoldater til vigtige stillinger,« skriver Torsten Schack Pedersen til Berlingske og tilføjer:

»Jeg er derfor ikke overrasket over, at Mette Frederiksens tidligere toprådgiver nu bliver udpeget til den nye fond,« skriver han.

Martin Rossen meldte sig ind i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) som 17-årig på et tidspunkt, hvor Mette Frederiksen var medlem.