Ung tjekke anholdt i sag om dansk online narkotikacentral

For første gang har dansk politi slået til mod en hjemmeside, hvor købere og sælgere af narkotiske stoffer fandt hinanden. Hjemmesidens domæne blev i weekenden konfiskeret, og nu venter dansk politi på at få en tjekkisk mand udleveret til strafforfølgelse.

Dansk politi har beslaglagt domænet Atlayo.com, som ifølge sigtelsen mod to danske mænd fra Vestsjælland blev anvendt som narkotikacentral og salg af kilovis af kokain, MDMA, speed og cannabis. Billedet er et screenshot af hjemmesiden, som altså nu er overtaget af dansk politi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screenshot

En 19-årig tjekkisk mand er anholdt i Tjekkiet under mistanke om medvirken til omfattende narkotikasalg i Danmark. Anholdelsen er sket i en spektakulær sag, hvor dansk politi for første gang har slået til mod en onlinemarkedsplads for narkotika.

»Den 19-årige blev anholdt 4. juni af vores tjekkiske kolleger, og i den forbindelse har vi ransaget hos ham og blandt andet beslaglagt den server, der blev brugt til at køre hjemmesiden rent fysisk,« siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi.

Tidligere mandag beskrev Berlingske, at Københavns Politi i løbet af weekenden konfiskerede hjemmesiden Atlayo.com, der tidligere fungerede som et socialt medie, hvor købere og sælgere af narkotiske stoffer fandt hinanden.

Ifølge Københavns Politi har Atlayo.com på den måde faciliteret salg af større mængder hård narkotika og cannabis.

Ved et grundlovsforhør 20. maj blev to danske mænd fra Roskilde-området varetægtsfængslet i sagen, sigtet for medvirken til salg af 4,5 kilo kokain, tre kilo MDMA, fem kilo speed, 3.500 ecstasypiller og 40 kilo cannabis.

Torben Henriksen, vicepolitiinspektør, Særlig Efterforskning Øst (SEØ), Københavns Politi

»Så må de jo tænke over, om det så er særligt klogt at købe narkotika.«


Ved grundlovsforhøret kom det frem, at yderligere en person var mistænkt i sagen. Den tredje mistænkte – den 19-årige fra Tjekkiet – blev ved samme lejlighed fængslet in absentia, hvorefter dansk politi efterlyste ham internationalt.

Nu har Københavns Politi begæret den 19-årige udleveret til retsforfølgelse i Danmark. Vicepolitiinspektør Torben Henriksen oplyser til Berlingske, at »vi mener, at han har arbejdet i forening med de to, som blev varetægtsfængslet i sagen ved Retten i Roskilde.«

Torben Henriksen afviser dog at svare på, hvorvidt en af de tre anholdte har været mere bagmand end de andre i sagen.

»Jeg er ikke meget for at udnævne en hovedmand. Det kan være, det ændrer sig, når vi får ham hjem og får kigget i serveren. Men ind til videre er de sigtet i forening,« siger Torben Henriksen.

Siden februar 2020 er i alt syv personer, som ifølge Københavns Politi var aktive i grupperne på Atlayo.com, blevet varetægtsfængslet i sager om salg af narkotika.

Torben Henriksen forklarer, at han »kan ikke udelukke«, at yderligere købere og sælgere, som har handlet narkotiske stoffer via Atlayo.com, vil få besøg af politiet.

»Og så må de jo tænke over, om det så er særligt klogt at købe narkotika,« tilføjer vicepolitiinspektøren.

Ud over Atlayo.com, som altså nu er sat ud af spillet, kender Berlingske til yderligere mindst én hjemmeside af samme karakter, hvor danske brugere tilsyneladende åbent handler med narkotiske stoffer, og hvor danske købere og sælgere finder hinanden.

Torben Henriksen vil ikke umiddelbart sige, om SEØ i øjeblikket efterforsker andre lignende sager.

»Men vi synes selv, det her har været en lærerig opgave, og det kunne sagtens give os blod på tanden i forhold til tilsvarende sider,« siger han.