Ung kvinde blev ramt af flugtbilist og er i kritisk tilstand

Kvinde på cykel blev ramt af bil, som efterfølgende stak af. Politiet leder stadig efter gerningsmand.

Tre personer er anholdt efter en ulykke på Englandsvej på Amager natten til torsdag. En 19-årig kvinde er i kritisk tilstand. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 19-årig kvinde er i kritisk tilstand efter en trafikulykke på Amager i København natten til torsdag, oplyser vagtchef Henrik Svejstrup fra Københavns Politi.

Kvinden kom kørende på cykel i krydset mellem Englandsvej og Sundholmsvej, da hun omkring klokken 03 natten til torsdag blev ramt af en bil.

Bilen forsvandt efterfølgende fra stedet, men politiet har anholdt tre personer.

»Vi er ved at undersøge, om de kan sættes i forbindelse med ulykken,« fortæller Henrik Svejstrup.

Han fortæller, at de tre blev anholdt ganske kort efter ulykken.

»Vi finder en bil i nærheden, som har skader på fronten, hvor de tre befinder sig, og på den baggrund vælger vi at anholde dem,« siger Henrik Svejstrup.

Anklagemyndigheden har torsdag eftermiddag oplyst til Ekstra Bladet, at de tre personer ikke kan sættes i forbindelse med ulykken, og at de derfor bliver løsladt.

Færdselsloven kræver, at alle, som måtte være indblandet i en færdselsuheld, standser op. På ulykkesstedet har man pligt til at hjælpe tilskadekomne i muligt omfang.

Man har også pligt til at tilkalde politiet, hvis man har forvoldt betydelig skade på personer eller materiel.

Flugtbilisme – som det kaldes, når man stikker af fra et færdselsuheld – kan i grove tilfælde med tilskadekomne også straffes efter straffeloven. Heri er der en bestemmelse, som udløser fængsel, hvis man efterlader personer i hjælpeløs tilstand.

/ritzau/