TV 2-redaktør smittet med coronavirus

Det første tilfælde af coronasmitte er nået til Danmark. Der er tale om en redaktør på TV 2 News, som har været på skiferie i Italien. Sundhedsstyrelsen oplyser, at de har sat deres beredskab i gang.

 

Det var et spørgsmål om tid, lød det fra flere eksperter i medierne.

Et spørgsmål om tid før Danmark så sit første tilfælde af coronavirussmitte. Nu er tiden oprundet, og en dansk mand markerer landets første tilfælde med coronavirus. Det bekræfter TV 2 og Sundhedsstyrelsen.

Jakob Tage Ramlyng hedder manden, som er redaktør på TV 2 News. Han blev smittet med virussen, da han i sidste uge var på skiferie i det nordlige Italien. Netop Italien og netop landets nordlige del er særligt hårdt ramt af virussen og det er her, Europas største koncentration af smittede findes.

Regionen Lombardiet har i dagevis været underlagt karantæne, der berører omtrent 50.000 mennesker.

Det var dermed en særlig situation, da Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, torsdag morgen gæstede TV 2 News. Her var nyheden centreret om både Jakob Tage Ramlyng og mediet selv.

Søren Brostrøm fortalte, at der i løbet af i dag kommer personale fra Sundhedsstyrelsen ud til TV-stationen og sætter dem ind i situationen, samt hvordan de skal forholde sig til, at en af deres kolleger nu er smittet med virussen.

»Ro på,« siger Søren Brostrøm, men uddyber:

»Det er ikke det samme, som at situationen ikke udvikler sig alvorligt,« sagde han i News.

Det blev bekræftet af Sundhedsstyrelsen natten til torsdag, at den første dansker nu er smittet med coronavirus.

Allan Randrup Thomsen, der er en af landets førende forskere i virologi, sagde i starten af februar til Berlingske, at det var et spørgsmål om tid, før Danmark så sit første tilfælde af smitte. I samme ombæring undrede han sig over de danske myndigheders håndtering af situationen:

»Hvis epidemien fortsætter, som den har gjort indtil nu, så bliver det svært at undgå, og så er det et spørgsmål om tid, før vi får den første smittebærer ind i landet, og om hvor hurtigt, vi kan opfange ham eller hende i systemet og få dem isoleret,« sagde Allan Randrup Thomsen.

»Vi er selvfølgelig dybt rystede over, at det, vi troede var stærkt usandsynligt, nu er vores virkelighed,« skriver TV 2-redaktør Jakob Tage Ramlyng, der er smittet med coronavirus på Facebook:

»Min kone og jeg fik noget af et chok i nat klokken 02.15, da en læge fra infektionsmedicinsk (afdeling, red.) på Roskilde Sygehus kunne meddele, at jeg er testet positiv for coronavirus som den første i Danmark.«

»Vi er ved godt mod, selv om er trætte og præget af hovedpine, ondt i halsen og hoste. Det bliver helt uvirkeligt at skulle være spærret inde i to uger, men vi prøver at få det bedste ud af det.«

Opdateres ...