Tusinder bliver ansat til at pode og vaccinere: Ufaglærte podere kan tjene 35.000 om måneden

Der er stort behov for personer, der kan foretage podning og vaccinationer gennem de næste måneder. Flere af de ledige stillinger er stort set ufaglært arbejde, men giver på trods af det en månedsløn på over 35.000 kroner.

 
De første danskere er blevet vaccineret mod coronavirus. Forrest i køen er danskere i risikogrupper samt sundheds- og plejepersonale. Få et overblik over vaccinesituationen her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne, Mathilde Geertsen. Fold sammen
Læs mere

Behovet for arbejdskraft til at pode og vaccinere er på kort tid blevet enormt i landets regioner. Derfor er tusindvis af ufaglærte blevet ansat – nærmest fra gaden – til en høj løn, skriver Fagbladet 3F.

Falck, vikarbureauet Carelink, SOS International og Copenhagen Medicinal er de fire aktører, som regeringen og regionerne har indgået samarbejde med om podning og lyntest. De har ifølge 3F på få måneder ansat 2.300 personer.

Som poder kan man blive ansat til 240 kroner i timen, hvilket svarer til en månedsløn på over 35.000 kroner før skat, skriver fagbladet på baggrund af en rundspørge blandt regionerne og de private virksomheder.

»Vi har lige ansat over 650 podere,« siger administrerende direktør for Copenhagen Medical Jeppe Handwerk, som kort før jul indgik en aftale med regeringen og regionerne, til Fagbladet 3F.

Copenhagen Medical leverer lyntest til Bella Center og Parken i København. De har i øjeblikket 99 ledige stillinger inden for podning og søger erfarne podere, der har arbejdet med at pode personer.

Det job giver 170 kroner i timen plus 70 kroner i funktionstillæg i en løn, der samlet set beløber sig på 240 kroner i timen.

Carelink har i de seneste to måneder ansat 150-200 medarbejdere. SOS International har ansat mellem 300 og 400 medarbejdere til podning, og Falck har ansat mere end 1.500 nye medarbejdere.

I den seneste tid er rundt regnet 100.000 danskere blevet testet for covid-19 hvert døgn. I de seneste tal fra Sundhedsstyrelsen er der på ét døgn fredag blevet foretaget 96.905 prøver, og 1.479 personer blev testet positive.

Pr. 9. januar er der blevet foretaget 112.427 vaccinationer, og myndighedernes ambition er, at hele befolkningen skal være vaccineret i slutningen af juni.