Tørnæs giver 230 millioner kroner ekstra til NGOerne

Udviklingsminister Ulla Tørnæs uddeler 230 millioner kroner ekstra til civilsamfundets arbejde, En del af pengene skal bruges til at hjælpe flygtninge i nærområderne

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

17 nye strategiske partnerskaber og 230 millioner kroner ekstra til de humanitære organisationer.

Det er er dagens nyhed fra minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V)

»De danske udviklingsorganisationer spiller en helt central rolle i vores indsats for at hjælpe flygtninge i nærområderne og skabe bæredygtig vækst og udvikling for de mest sårbare befolkninger,« understreger ministeren i pressemeddelelse.

»Nu tilfører vi dem flere penge på Finansloven, fordi der er et kæmpe behov for deres indsats - og fordi de gør det rigtig godt som vores samarbejdspartnere ude i verden,« siger Ulla Tørnæs.

Ministeren sætter dermed punktum for en længere proces, hvor udviklingsorganisationerne har haft mulighed for at byde ind med deres færdigheder.

Udenrigsministeriet kalder det selv for »resultatet af den første konkurrenceudsættelse nogensinde af den danske civilsamfundsstøtte,« og Ulla Tørnæs kan derfor nu offentliggøre, hvilke organisationer, der får nye strategiske partnerskabsaftaler med Udenrigsministeriet, og hvor store bevillinger de enkelte organisationer modtager de næste 4 år.

Cadeau til Red Barnet

Blandt andre Red Barnet, som ellers for nylig blev kritiseres af Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, får flere midler i fremtiden.

Marcus Knuth fastslog forrige weekend i Berlingske, at humanitære organisationer, der måtte bruge danske støttekroner til at redde flygtninge og migranter i Middelhavet, ikke længere skal have dette bidrag.

Red Barnet er en af disse organisationer, men ifølge generalsekretær finansieres indsatsen i Middelhavet ikke via danske midler, men via økonomisk støtte fra andre lande.

Også organisationen Sex & Samfund får flere midler i fremtiden, og Plan Danmark, hvis moderorganisation Plan International er en af verdens største organisationer med fokus på pigers rettigheder, bliver ny partner.

14 blev til 17

»Jeg er meget tilfreds med de stærke ansøgninger, vi har modtaget. Min forventning var, at vi skulle ende med 14 partnerskaber, men nu er vi endt på 17. Derfor kan jeg i dag invitere tre nye organisationer velkommen som strategiske partnere - BØRNEfonden, Plan Danmark og International Media Support,« fremgår det af pressemeddelelsen fra Ulla Tørnæs.