To personer er sigtet for svindel med coronahjælpepakker

Sagerne om personer, der er mistænkt for svindel med coronahjælpepakkerne, ruller ind. Senest har Københavns Politi anholdt to personer, der fredag fremstilles i grundlovsforhør.

To personer fremstilles fredag i grundlovsforhør for svindel med coronahjælpepakker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

To personer fremstilles fredag i grundlovsforhør, efter de er blevet anholdt af Københavns Politi for svindel med covid-19-hjælpepakker. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

I den ene sag er en 30-årig mandlig caféejer mistænkt for at have fået udbetalt 288.000 kroner ved at ansøge om lønkompensation for tre medarbejdere samt kompensation for faste omkostninger. Det skete, selvom han oplyste, at forretningen lukkede.

Samtidig vurderer Københavns Politi, at de pågældende medarbejdere slet ikke eksisterer, men er fiktivt ansat i virksomheden.

Den anden sag drejer sig om en 36-årig kvindelig virksomhedsejer, der er mistænkt for uretmæssigt at have fået udbetalt 267.000 kroner fra hjælpepakken. Det skulle ifølge Københavns Politi været sket ved, at hun har ansøgt om lønkompensation for fem medarbejdere, som ikke var hjemsendt. I alt havde virksomhedsejeren ansøgt om kompensation på i alt 598.000 kroner, skriver politiet.

»Det er skruppelløst at svindle med hjælpepakker skabt til nødlidende virksomheder. Det afspejler sig jo blandt andet i, at der er indført skærpede straffe for covid-19-relateret bedrageri. Derfor er vi skredet til anholdelser så hurtigt som muligt for at få sat en stopper for svindlen,« siger vicepolitiinspektør Peter Reisz, der er leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Onsdag skrev Fagbladet 3F, at Erhvervsstyrelsen er blevet kontaktet 233 gange af anonyme personer, der har anmeldt mistanke om snyd med coronahjælpepakkerne.

208 af de anmeldelser drejer sig om lønkompensation. Det viser en aktindsigt, som fagbladet har fået fra Erhvervsstyrelsen. Størstedelen af henvendelserne kommer fra ansatte eller tidligere ansatte, mens der også er kommet mange henvendelser fra andre.

I de seneste måneder er adskillige personer blevet anholdt af politiet.

16. juni blev en 45-årig kvindelig direktør og en 53-årig mandlig daglig leder i et selskab i byggebranchen anholdt af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for svindel med hjælpepakker. De blev sigtet for svig af særlig grov karakter for 1,7 millioner kroner.

18. juni blev en 29-årig virksomhedsejer varetægtsfængslet for svindel med lønkompensation for 427.500 kroner efter at have søgt om lønkompensation til fem ansatte, som i virkeligheden ikke var ansat.

I maj anholdt Bagmandspolitiet en 57-årig mand i København, da han ifølge politiet havde forsøgt at få udbetalt 1,25 millioner kroner, som han ikke havde ret til.