Tabloidaviser med historiske stikpiller

B.T. og The Sun stikker til hinanden forud for aftenens EM-brag mellem England og Danmark.

Yussuf Poulsen i forbindelse med at det danske fodboldlandshold forlader Marienlyst Strandhotel i Helsingør. Nu varmer The Sun og B.T. op til aftenens brag med to sjove annoncer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens den danske landsholdsmålmand, Kasper Schmeichel, tirsdag aften sendte en sylespids – men kæk – kommentar afsted mod de engelske fodboldfans, bager også to tabloidaviser op til aftenens EM-semifinale mellem England og Danmark.

B.T. indrykkede således en annonce i den engelske tabloidavis The Sun med et kækt modsvar til påstanden, som er blevet et ordsprog blandt engelske fodboldfans, efterhånden som EM-triumfen er blevet stadig mere sandsynlig:

»It’s Coming Home,« har det gang på gang lydt fra de engelske fodboldfans med henvisning til, at fodboldtriumfen langt om længe kommer hjem til England. Og her siger B.T. altså nej med budskabet:

»It’s not coming home … We’re coming home!« lyder det kække modsvar i annoncen, som viser en række krigshungrende danske vikinger.

Ifølge B.T. vil danskerne altså sætte sig tungt på englænderne i onsdagens EM-semifinale, netop som vikingerne gjorde det med togterne på engelsk territorium.

Den engelske tabloidavis svarede hurtigt igen:

»Vikingernes stunt gav på spektakulær vis tilbageslag, ligesom vi lancerede et hurtigt modangreb og placerede en helsidesannonce i deres avis,« skriver The Sun og præsenterer det, som avisen formentlig vil karakterisere som et mesterværk:

»We’re having you for breakfast,« står der i annoncen, som også viser et klassisk stykke toastbrød med dansk bacon, må man forstå.

I artiklen, hvor The Sun præsenterer sit morsomme modangreb, skriver avisen samtidig, at den elsker danskerne for vores bacon, vores »sjove« mønter med huller i og ikke mindst, fordi vi har skænket dem forfatteren H.C. Andersens mange eventyr.

Avisen har normalt kun ros til overs for danskerne, må man forstå, og vi har da også spillet flot under slutrunden, lyder erkendelsen, men »nu er det nok«:

»You’ve had a good run. Tomorrow is England’s night.«

Nu er det på tide at »bringe fodbolden hjem,« skriver avisen.

Om englænderne fortsat vil have held til at bringe triumfen hjem til England, eller om danskerne formår at stikke en kæp i hjulet på Harry Kane og co., bliver vi klogere på i aften fra klokken 21.