Svenske antimobbere protesterer: Er »vældigt kede af«, at Ronaldo skal spille på nationalstadion i Stockholm

Ronaldo og Juventus kommer til sommer til Sverige for at spille på nationalstadion i Stockholm. Ikke godt, mener den antimobbeorganisation, som stadionet er navngivet efter. Monsterstjernen bliver nemlig beskyldt for noget, som organisationen nødigt vil forbindes med.

Til sommer kommer Cristiano Ronaldo til Sverige med Juventus. Her er han dog i sit hjemlands røde spilledragt i en kamp forleden mod Serbien.  Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fodboldstjernen Cristiano Ronaldo kommer til august til Stockholm for at spille på det svenske nationalstadion Friends Arena.

Men stadion er navngivet efter den store, nationale antimobbeorganisation Friends, der er alt andet end begejstret ved udsigten til, at den portugisiske verdensstjerne til august kommer til Stockholm med sin klub Juventus for at spille en kamp mod spanske Atletico Madrid i klubturneringen International Champions Cup (ICC).

Ronaldo bliver nemlig beskyldt for at have begået voldtægt i Las Vegas i USA i 2009, og Friends frygter, at det kan skade organisationens brand og varemærke, hvis en voldtægtsanklaget spiller optræder på et stadion med navnet Friends.

Nationalstadion i Stockholm er også hjemmebane for klubben AIK og hed egentlig Swedbank Arena. Opkaldt efter sponsoren Swedbank, der i øvrigt er ramt af en stor hvidvaskskandale, der torsdag kostede den danske topchef, Birgitte Bonnesen, jobbet.

Men banken overdrog i 2012 som gave sponsornavnet til Friends.

Meldingen om kampen i Stockholm blev offentliggjort onsdag af Stockholm Live, der står for bl.a. drift af det store stadion i Stockholm.

Men inden længe meldte Friends sig på banen i Aftonbladet.

»Vi er vældig kede af, at Friends bliver sat i forbindelse med anklager om en så alvorlig forbrydelse. Seksuelle forbrydelser og sexkrænkelser er noget, vi her i Friends bekæmper hele tiden og har gjort i mange år. Vi kan ikke styre, hvad der sker på stadion, men jeg kan kun sige, at vi er vældigt kede af at skulle forbindes med noget som dette,« siger kommunikationschef i Friends, Lovisa Lönnebo, til Aftonbladet:

»Vores generalsekretær vil i dag (torsdag, red.) kontakte ICC for at forklare, hvilke problemer en organisation med vores værdier har det med at blive sammenkoblet med den her type anklager. De er en kæmpe organisation, og vi er givetvis fremmede for dem, men vi føler, at det er yderst vigtigt at tydeliggøre problemet og tage stilling.«

Stockholm Live forklarer i et skriftligt svar til Aftonbladet, at det ikke var til at vide på forhånd, at Ronaldo og kompagni ville komme til byen til august.

»ICC er en stor og seriøs arrangør, som vi lejer ud til, og som vi tidligere har udlejet arenaen til. Det er en stor fodboldturnering med i alt 18 kampe i flere lande. Vi har ikke på forhånd kendskab til, hvilke hold og hvilke kampe de vælger at placere i de forskellige lande. Det er ikke noget, vi kan påvirke eller kommentere, præcis som når vi udlejer til andre store nationale eller internationale fodboldforbund,« lyder det i svaret.

Ifølge New York Times skulle Juventus oprindeligt have spillet sine kampe i ICC til sommer i USA, hvor de fleste andre kampe finder sted.

Men angiveligt var der så stor bekymring for, at Juventus-stjernen skulle blive anholdt eller tilbageholdt i USA pga. voldtægtssagen fra Las Vegas, at den italienske klubs kampe blev flyttet til andre lande.

Ronaldo har tidligere i en video på Instagram afvist beskyldningerne om voldtægt som »fake news«.