Stram Kurs: Ingen adgang for pressen til vores fest på Christiansborg på valgaftenen

Stram Kurs føler sig dårligt behandlet af medierne og boykotter dem derfor på valgaftenen.

Rasmus Paludan er klar til party på Borgen på onsdag. Men det bliver uden pressen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

Ingen adgang for pressen.

Så klar er meldingen fra partiet Stram Kurs til medierne forud for onsdagens valgaften, hvor partiet med Rasmus Paludan i spidsen som så mange andre partier vil være at finde til valgfest i et lokale på Christiansborg.

Men hvor der blandt partierne i almindelighed er tradition for at byde medierne indenfor til valgfest i deres lokale, så vil medierne ved Stram Kurs’ lokale blive afvist ved døren.

Det oplyser avisen Danmark, der har oplysningerne fra Stram Kurs’ spidskandidat i Sydjyllands Storkreds, Carsten Normann Munk.

Ifølge ham »er der en generel opfattelse af, at vi ikke er blevet særligt pænt behandlet af pressen«.

Hvilket får avisen til at spørge, »hvad tænker du konkret på?«

»Det er det hav af artikler, hvor der er blevet gravet op i Rasmus’ privatliv, og artikler om, at jeg vil smide min egen kone ud. Det er jeg ærligt talt ikke imponeret over, siger han.

Han tænker ikke mindst på historierne om Rasmus Paludans chikane og stalking samt historierne om, at hans egen filippinske kone ifølge partiets partiprogram ikke ville kunne blive i Danmark.

»Men det betyder ikke, at der ikke bliver pressekontakt. Det foregår bare uden for lokalet,« siger Carsten Normann Munk.

Ifølge ham vil kandidaterne jævnligt bevæge sig uden for læsesalen på Christiansborg, hvor festen bliver afholdt, for at tale med pressen.

Avisen Danmark beretter, at Carsten Normann Munk ifølge eget udsagn »kun kan gisne om«, hvorfor pressen ikke har adgang. Men, siger han, beslutningen om at udelukke pressen fra festen er truffet i fællesskab blandt partiets kandidater.

En total boykot bliver det dog ikke til, skønner han.

»Jeg tror, at der kommer et TV-hold ind og tager bileder af festen. Det er i hvert fald det, jeg har hørt. Om det sker eller ej, kan jeg ikke sige,« lyder det fra Carsten Normann Munk.

Men avisen Danmark har været i kontakt med partiets pressechef, som kalder beslutningen om ikke at lade journalister få adgang for endegyldig, og at der ikke er planer om at lukke et TV-hold ind til festen.