Stor politiaktion mod terror flere steder i landet: Her har politiet slået til

Politiet har foretaget i alt 20 aktioner rundt om i landet, oplyser politiet på et pressemøde onsdag klokken 17. I alt cirka 20 personer er anholdt og sigtes.

Politiet arbejder i forbindelse med mistanke om terrorplanlægning på Ravnkildevej i Aalborg Øst. Både i Aalborg og i Herlev ved København har politiet været i aktion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Politiet har i dag foretaget flere aktioner flere steder i landet.

Det skyldes, at politiet har mistanke om, at et terrorangreb med »militant, islamistisk motiv« har været under forberedelse.

Seks politikredse er involveret i aktionerne. Politiet har slået til på 20 adresser i alt, og cirka 20 personer er anholdt og vil blive sigtet i sagen.

Personerne – eller i hvert fald nogle af dem – er sigtet efter straffelovens paragraf 114, stk. 1, som er en af terrorbestemmelserne.

»Det er vigtigt at understrege, at vi har fat i alle dem, vi har søgt. Der er altså ingen af dem, vi har haft i kikkerten, som er på fri fod. Og vi har nu styr på denne situation,« sagde chefpolitiinspektør i Københavns Politi Jørgen Bergen Skov på et pressemøde klokken 17.

På kortet nedenfor kan du se, hvor politiet har foretaget ransagninger eller en anden type aktion.

Du kan læse mere her.