Stifter af Altinget anklages for sexisme – og beklager

Nuværende og tidligere ansatte på Altinget og Mandag Morgen skriver i et brev til Altingets direktør, Christoph Nørgaard, om oplevelser, der har »karakter af sexisme«. Flere af anklagerne er rettet mod ejer og stifter af Altinget, Rasmus Nielsen.

Rasmus Nielsen, Altingets stifter, erkender, at hans optræden i visse tilfælde har kunnet give anledning til, at kvindelige ansatte »har følt sig krænket«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rasmus Nielsen, der er stifter af det politiske nichemedie Altinget, anklages nu for sexisme i et brev sendt af nuværende og tidligere medarbejdere.

Det skriver fagbladet Journalisten.

Brevet er sendt til administrerende direktør for Altinget, Christoph Nørgaard.

Nørgaard forklarer til fagbladet, at en gruppe kvinder samt én mand giver udtryk for, at de på Altinget har haft oplevelser, der har »karakter af sexisme«.

»I brevet beskriver en gruppe kvinder og en mand en række oplevelser på Altinget, som har karakter af sexisme. Det handler om upassende opførsel, for eksempel berøringer, og upassende kommentarer og tone. Der er en række tilfælde, hvor alkohol har været involveret,« siger Christoph Nørgaard til fagbladet Journalisten.

Flere af anklagerne er rettet mod Rasmus Nielsen, der ud over at være stifter af Altinget også er bestyrelsesformand og ejer. Hvor mange sager, der omhandler Rasmus Nielsen, og hvad de handler om, melder historien foreløbigt intet om.

Den administrerende direktør, Christoph Nørgaard, har i en e-mail til de ansatte i virksomheden orienteret om sexismeanklagerne. I e-mailen var der ifølge fagbladet Journalisten vedhæftet en udtalelse fra Rasmus Nielsen, hvori han beklager, at han selv er anledning til en del af den fremkomne kritik.

Rasmus Nielsen undskylder uforbeholdent

Her erkender Rasmus Nielsen, at hans optræden i visse tilfælde har kunnet give anledning til, at kvindelige ansatte »har følt sig krænket« eller oplevet grænseoverskridende adfærd fra hans side. Rasmus Nielsen skriver ifølge Journalisten desuden, at det gør ham ked af det, og at han må tage ansvaret for, at hans adfærd er blevet opfattet på den måde, og han undskylder uforbeholdent over for de ramte.

Berlingske har talt med Christoph Nørgaard, der ikke ønsker at gå yderligere i detaljer ved at fortælle om konkrete episoder af hensyn til de ramte.

Den administrerende direktør fortæller dog, at episoderne med Rasmus Nielsen ligger »en del år tilbage«.

Berlingske har kontaktet tillidsmand Kim Rosenkilde med henblik på kommentarer eller oplysninger, men uden held.

Rasmus Nielsen stiftede Altinget.dk i 2000.