Sognepræst tilstår planlagt drab på hustru

Præst købte syre og gjorde andre forberedelser inden drab.

Af det omdelte dokument fremgår det, at præsten dræbte sin kone med et slag med en sten, hvorefter han forhindrede hende i at trække vejret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nordsjællands Politi
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sognepræst Thomas Gotthard planlagde med indkøb af kemikalier og andre remedier drabet på sin hustru Maria From Jakobsen. Det fremgår af en retsmødebegæring, som tirsdag er blevet omdelt i retten.

»Alle forhold erkendes,« lyder det fra forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen.

Retsmødebegæringen er udarbejdet efter et mere end seks timer langt retsmøde, hvor Thomas Gotthard har forklaret sig over for dommer Betina Heldmann.

Af det omdelte dokument fremgår det, at præsten dræbte sin kone med et slag med en sten, hvorefter han forhindrede hende i at trække vejret.

Men allerede en uge inden drabet begyndte han at forberede sin udåd.

Han undersøgte, hvilke væsker der var særligt ætsende. Og to dagen inden drabet købte han litervis af saltsyre i byggemarkedet Jem og Fix.

På det tidspunkt havde han allerede anskaffet sig en fodertønde. Den brugte han til at opbevare Maria From Jakobsens afdøde krop i, efter at han havde slået hende ihjel.

Tønden gemte han i første omgang i et skur på bopælen i Frederikssund, men allerede natten efter drabet den 26. oktober kørte han tønden væk.

Den blev bragt til en forladt landejendom i Ølstykke. Her overhældte han liget med 45 liter saltsyre og ni kilo kaustisk soda.

Nogle dage senere, den 2. november transporterede han liget til Finns Jaghytte i Sundbylille. Her begravede han liget, men et par dage efter gravede han det op igen.

Han parterede kroppen i flere dele, som blev anbragt i to mindre fodertønder. Dem transporterede han i dagene efter til et sted kaldet Fjordhytten i Roskilde. Her brændte han kropsdelene af i en zinkbalje.

Han begravede nogle af de afbrændte knogler i Hagerup ved Sundbylille.

Anklager Anne-Mette Seerup læser tirsdag eftermiddag rettens referat af den forklaring, som Thomas Gotthard afgav tidligere på dagen op.

Sognepræsten har forklaret om et ægteskab, der af flere grunde var på vej mod forlis. Maria From Jakobsen havde det svært psykisk, og han selv havde haft en affære til en kvinde, som han havde mødt via sit arbejde.

/ritzau/